Torra allibera un xoriguer dalt del Puigsacalm per simbolitzar la llibertat els presos (ACN)
Torra allibera un xoriguer dalt del Puigsacalm per simbolitzar la llibertat els presos (ACN)

Torra defensa "un referèndum sobre la independència pactat i acordat"

Respon així a la proposta de Pedro Sánchez d'un nou estatut per a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha contestat amb un "no" rotund la proposta de Pedro Sánchez que Catalunya voti una millora de l'autogovern. És la proposta que va tornar a defensar el president espanyol en una conversa amb els periodistes, divendres, durant la recepció oficial del 12 d'octubre a Madrid. 

Per a Torra, votar un nou Estatut d'autonomia no és una opció acceptable, sinó completament desfasada:

"L'etapa de la fase dels estatuts la tenim superada. Els catalans vam votar en un referèndum d'autodeterminació el primer d'octubre i vam declarar políticament la independència el 27 d'octubre. L'únic que pot canviar aquesta situació és un referèndum sobre la independència pactat i acordat, però de cap de les maneres nosaltres entenem que un Estatut sigui cap objecte de negociació. És una etapa, no passada, sinó passadíssima."

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions al cim del Puigsacalm, on ha pujat per participar en la campanya "Cims per la Llibertat", una ascensió simultània a 18 cims de Catalunya per conscienciar de la situació de "presos, exiliats i represaliats polítics".

"Darrere d'aquesta ascensió hi ha un missatge claríssim, que és que no ens aturarem, no ens aturarem fins que ells siguin lliures i el nostre poble també, i que afrontem aquests dies que venen amb tota la força i tota l'energia que ens dona saber que som capaços de fer els cims que ens proposem, fins i tot el cim de la república catalana, que és el nostre objectiu."

Torra ha demanat continuar les mobilitzacions, sobretot en previsió de la sentència contra els polítics que són a la presó.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut