Reclamant la llibertat dels polítics empresonats (EFE)
Reclamant la llibertat dels polítics empresonats (EFE)
Terrassa

Torra crida a "manifestar-se pacíficament i sense por" davant la sentència del procés

El president de la Generalitat ho ha dit en un acte de precampanya durant el qual s'ha reclamat a crits la llibertat dels polítics empresonats

RedaccióActualitzat

Quim Torra ha fet una crida als catalans a sortir al carrer i "manifestar-se pacíficament i sense por" davant la sentència imminent del procés. El president de la Generalitat ho ha dit en un acte de precampanya de Junts per Catalunya a Terrassa, durant el qual el públic ha reclamat a crits la llibertat dels polítics empresonats.

Durant el míting, en què han participat els tres presidents de la Generalitat que ha tingut Junts per Catalunya, Quim Torra ha apel·lat a la mobilització per respondre a la sentència del Tribunal Suprem:

"Una crida a la participació massiva, pacífica, a totes les concentracions de rebuig i manifestacions que es faran a les pròximes setmanes si la sentència no és absolutòria (···) Jo també us demano per les setmanes que vindran, que no tinguem por de ser homes i dones lliures, que contra les amenaces, la por, la criminalització, la repressió, ens mantinguem ferms"

 

Torra: "Us demano per les setmanes que vindran, que no tinguem por de ser homes i dones lliures" (ACN)


A través de vídeo i des de Waterloo, l'expresident Carles Puigdemont ha dit que la millor manera d'enfrontar-se a la repressió és participant a les eleccions generals del 10 de novembre.

"Hem de fer forats i els farem amb les urnes i els vots, i ni podem ni sabem ni ens convé fer-ho de cap altra manera. Urnes i vots contra condemnes i repressió"


La número dos de la candidatura per Barcelona al Congrés, Laura Borràs, -que a efectes pràctics fa de cap de llista perquè Jordi Sànchez està empresonat- ha dit que una sentència condemnatòria afectarà negativament la democràcia de l'estat espanyol.

"Si no hi ha absolució serà la democràcia espanyola la que haurà quedat vista per a sentència. I com ens diu el president Puigdemont, contra la sentència, independència, que és el que no ens volen donar"

 

Quim Torra i Artur Mas durant l'acte de precampanya (EFE)


L'expresident Artur Mas ha relacionat l'exhumació de les despulles de Franco amb la situació actual de l'estat espanyol. Segons Mas, "l'esperit del dictador" continuarà estant present al Valle de los Caídos mentre hi hagi "presos i exiliats" que defensin la causa independentista.

L'expresident ha dit que espera amb el "cor encongit" la sentència del procés, que segons el seu parer "no hauria d'existir" i que situa a Catalunya en una "hora greu."

ARXIVAT A:
Quim TorraJxCatReferèndum 1-OJudici procésCarles PuigdemontArtur MasLaura Borràs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut