Torra a l'acte d'homenatge a Rull a Terrassa (ACN)
Torra a l'acte d'homenatge a Rull a Terrassa (ACN)
Terrassa

Torra crida a fer una marxa pels drets civils i el dret a l'autodeterminació

RedaccióActualitzat

Hores abans de l'inici del curs polític i a dos dies de la conferència que ha de marcar el futur de l'independentisme, el president de la Generalitat proposa fer una marxa pels drets del país.

En l'acte d'homenatge per l'aniversari de Josep Rull des de la presó, Torra ha fet una crida a la unitat pels drets civils i socials:

"El que hem de fer tots plegats, units, junts, tot el poble de Catalunya, és una marxa pels drets civils, socials i nacionals d'aquest país. És una marxa pel dret a l'autodeterminació d'aquest país. Però ho hem de fer junts. Si ho fem, guanyarem."

Torra ha respost així la petició del presentador de l'acte, el periodista Pere Mas, que li ha demanat que avancès part del contingut de la seva conferència. El president ha fet referència a la interpretació de l'ària "Nessum Dorma" durant l'anivesari de Rull i ha afirmat que "a l'alba, vencerem."

"Explicaré que a l'alba vencerem. Explicaré que no tenim por. Explicaré que guanyarem perquè som al costat correcte de la història."

Torra, però, no ha donat més detalls i no ha deixat clar si aquesta marxa pels drets és una marxa física. Sí que ha explicat que l'única manera d'avançar és "pacíficament" i "democràticament", perquè el poble català "no sap fer les coses d'una altra manera".

"Units, si ho fem, guanyarem. No tingueu cap dubte, cap por."

El judici, una "gran farsa"

Torra ha apuntat que la "gran farsa" del judici de l'1-O és contra el que s'ha de posar "tot l'accent", i que els independentistes "no s'han de defensar de res "sinó acusar d'aquesta indecència cada dia". 

El cap de l'executiu també ha animat els terrassencs a assistir a la diada de l'11 de Setembre i els ha demanat que en les properes setmanes tinguin present l'"humanisme, compromís, somriure i patriotisme" de l'exconseller. 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut