Torra convoca els directors d'escoles i instituts davant la preocupació per l'inici de curs

El president ha demanat al conseller d'Educació, Josep Bargalló, i al director de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que l'acompanyin a les reunions, que es faran aquest mateix dilluns

Actualitzat

Nou dies per a l'inici del curs i encara hi ha serrells importants per tancar. Per això i en dissabte, el president Quim Torra ha convocat una reunió, dilluns al migdia, amb la junta de directors i directores d'escoles i una altra, la tarda de dilluns, amb la junta dels responsables d'instituts.

Fonts de presidència justifiquen aquestes reunions exprés per la preocupació del president, que ha demanat al conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el director de Salut Pública, Josep Maria Argimón, que assisteixin també a les reunions. La setmana passada Quim Torra ja es va reunir amb representants de l'escola concertada.

D'altra banda,Torra ha dit aquest dissabte en una piulada que no es pot esperar més a prendre mesures i reclama a Pedro Sánchez que posi en marxa ja la prestació als pares en quarantena, un aspecte que el govern espanyol encara està estudiant.

Aquest mateix divendres, Torra es va negar a firmar una declaració de la conferència de presidents amb Pedro Sánchez si el govern espanyol no es comprometia a aprovar mesures per als pares en cas de quarantena per un cas positiu de Covid a les escoles. 

 

Les ràtios i els espais, claus

Els representants de la junta central de directors d'escoles públiques s'han mostrat molt sorpresos davant la convocatòria del president Torra per a dilluns al matí. 

Moltes escoles comparteixen una mateixa preocupació: la de les ràtios per classe. Moltes escoles no tenen prou espais per desdoblar els grups.

Als territoris amb més densitat de població, els preocupa què fer en cas de tenir diagnòstics de Covid en classes diferents. O bé què passarà quan un professor doni positiu. El que sí que comparteixen la majoria de directors és la determinació de mantenir oberts els centres.
 

Primeres incidències a les escoles

La decisió de Torra arriba el mateix dia que el conseller Bargalló ha reconegut que el 30% de les escoles i instituts públics incompleixen la ràtio recomanada per a l'inici de curs.

En les últimes hores, a més, una escola de Sant Vicenç dels Horts ha hagut d'ajornar tres dies l'inici de curs per un positiu en un docent que ha fet posar en quarantena gran part del personal del centre.

Una altra escola, a Lleida, també està pendent de si podrà obrir el dia 14 amb normalitat, ja que una desena de mestres estan aïllats per un altre cas de coronavirus d'un company.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut