El president Torra, a la sortida de l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 (EFE/Fernando Villar)

Torra declararà el 23 de setembre per la segona causa de les pancartes a Palau

Aquesta data nova substitueix la del 29 de juliol, perquè Torra va demanar el canvi per qüestions d'agenda

RedaccióActualitzat

El president Quim Torra declararà, finalment, el 23 de setembre davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la segona causa de les pancartes al Palau de la Generalitat, les que hi havia penjades a favor dels presos i exiliats durant el període electoral de les generals del novembre passat.

Aquest dijous el jutge instructor el va citar a declarar el 29 de juliol, però el president va demanar el canvi de dia perquè la data ja la tenia "compromesa per agenda oficial". Així, doncs, finalment declarà el pròxim 23 de setembre.

La data la va triar el jutge instructor en veure que, des de l'oficina del president de la Generalitat, tot i l'oferiment de la justícia, no es proposava data per a la citació.

La plataforma Impulso Ciudadano, que va portar les pancartes a la justícia, podrà ser acusació popular.


Les pancartes

Els fets es remunten al mes de març, abans de les eleccions generals del 28 d'abril, quan Ciutadans va denunciar a la Junta Electoral la presència al balcó del Palau de la Generalitat de la pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics i exiliats / Free political prisoners and exiles", amb un llaç groc, penjada des de la presa de possessió del govern Torra, el juny del 2018.

La JEC va donar un termini de 48 hores a Torra per retirar la pancarta, però el president de la Generalitat va presentar una al·legació i va anunciar que no la retiraria.

Després d'un segon requeriment de la Junta Electoral i que el síndic de greuges recomanés retirar els llaços grocs durant el període electoral, Torra va canviar la pancarta del llaç groc per una d'igual amb un llaç blanc amb una franja vermella, un canvi que La Moncloa va considerar "una presa de pèl".

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
Anar al contingut