Torra capgira l'agenda del govern i farà una declaració institucional al migdia
El president Quim Torra en el seu escó del Parlament (EFE_Quique García)

Torra capgira l'agenda del govern i farà una declaració institucional al migdia

La presentació dels nous pressupostos de la Generalitat, prevista per al matí, queda ajornada fins, com a mínim, la tarda

RedaccióActualitzat

Canvi de plans aquest dimecres. El president de la Generalitat, Quim Torra, farà una declaració institucional a les 12 del migdia. L'anunci s'ha fet ja de nit, gairebé a la mitjanit.

La declaració institucional, de la qual no s'ha filtrat cap detall, obliga a canviar l'agenda del govern.

Aquest dimecres estava marcat a l'agenda com el dia de la presentació dels pressupostos de la Generalitat. Havia de ser al matí, però amb el canvi d'agenda queda ajornada fins, com a mínim, la tarda.

A les 3 de la tarda sí que està previst el consell executiu, la reunió del govern, que inicialment s'havia de fer a dos quarts de 10 del matí, amb l'aprovació del projecte de pressupostos damunt la taula.

El canvi de l'agenda del president s'ha modificat a les 23.34 d'aquest dimarts.

 

L'anunci de la declaració institucional de Torra arriba després de la treva entre Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya que ha suposat la compareixença del govern empresonat a la comissió del 155.

Dilluns, les discrepàncies entre els dos socis de govern es van fer evidents arran de l'ordre de la Junta Electoral de retirar l'acte de diputat al president Torra.

Des de llavors, hi ha incertesa sobre el futur de la legislatura.
 

Reunió amb Sánchez la setmana que ve

El canvi d'agenda de Torra s'ha sabut el mateix dia que s'ha confirmat que el president de la Generalitat es reunirà el 6 de febrer amb Pedro Sánchez, el president del govern espanyol.

La trobada, la primera d'una ronda de reunions de Sánchez amb els presidents autonòmics, serà la primera dels dos presidents des de la investidura del líder del PSOE, el 7 de gener passat.

Quan va rebre l'encàrrec del rei de formar govern, Sánchez va anunciar que trucaria a tots els presidents autonòmics abans de la investidura, també a Torra, a qui havia rebutjat diverses trucades telefòniques després de les protestes contra la sentència del procés.

 

Sánchez va trucar a Torra el 17 de desembre passat i tots dos van emplaçar-se a reunir-se. El govern espanyol va proposar trobar-se a Barcelona i l'executiu català va proposar que la reunió bilateral fos el 30 o el 31 de gener o bé el 6 o 7 de febrer. Finalment, la data escollida ha estat el 6 de febrer.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut