Torra avisa Sánchez que sense cap "moviment polític" no tramitaran els pressupostos

El president de la Generalitat demana una "solució política" que "passi per l'exercici del dret a l'autodeterminació"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si no fa cap "moviment polític" ni tan sols permetran la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat.

En una breu roda de premsa després d'anunciar el guanyador del XXX Premi Internacional Catalunya, Torra ha recordat que el PDeCAT i ERC fa temps que demanen una "solució política" que "passi per l'exercici del dret a l'autodeterminació" i que, de moment, no els ha arribat cap proposta.

"Des del mateix dia de la votació en què s'investeix el president Pedro Sánchez que demanem exactament sempre el mateix: una solució política per Catalunya que passi per l'exercici del dret a l'autodeterminació. Des d'aleshores i des del debat de política general, res no s'ha mogut sobre aquest extrem, per tant som allà on érem."

"Em sembla que ha quedat clar, tant per part del PDeCAT com per part d'ERC, que si no hi ha un moviment polític en aquesta línia, doncs els pressupostos no només no s'aprovaran, sinó que tampoc no es permetria la seva tramitació."


Segons Torra, l'independentisme ja va donar el seu "únic xec en blanc" al president del govern espanyol quan van donar suport a la moció de censura que va presentar contra Mariano Rajoy, i ara correspon a Sánchez actuar amb valentia.

"Nosaltres vam donar un únic xec en blanc, que va ser per fer fora el president Rajoy."

"El president Sánchez ha de ser valent, s'ha de moure. Si es mou, si hi ha una decisió política en l'exercici del dret a l'autodeterminació, sap que tindrà el suport per tirar endavant la tramitació dels pressupostos."

 

 

 

La possible falta d'acord sobre els pressupostos generals de l'Estat, en qualsevol cas, no serà un obstacle -ha volgut remarcar Torra- per mantenir el diàleg amb La Moncloa.

"El diàleg nosaltres el mantindrem sempre amb el govern de l'estat, sempre. Hi hagi pressupostos o no hi hagi pressupostos, perquè la bandera del diàleg és la nostra bandera. I la bandera dels drets civils és la nostra bandera."

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatProcés catalàQuim TorraPDeCATERCPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut