Pla mig del president de la Generalitat, Quim Torra, el 10 de març del 2019, a l'acte de cloenda de la celebració dels 30 anys de la creació de…
Pla mig del president de la Generalitat, Quim Torra, el 10 de març del 2019, a l'acte de cloenda de la celebració dels 30 anys de la creació de la comarca de l'Alta Ribagorça. (horitzontal)

Torra apel·la a un canvi de lleis per "adaptar-se" a la "voluntat" de la gent

ACN El Pont de Suert.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat a un canvi de les lleis per "adaptar-se" a la "voluntat" de la gent. Torra, que aquest diumenge segueix de visita institucional al Pirineu, ho ha dit en l'acte de cloenda dels 30 anys de comarca de l'Alta Ribagorça fent un símil amb la situació a Catalunya. En aquest sentit, ha dit que l'"important" és adonar-se que quan cal "remodelar" les estructures "es faci". A més, el president ha afegit que cal "permetre" que la gent decideixi "lliurement" com viure i organitzar-se. Torra ha seguit la visita dirigint-se a la Vall de Boí i més tard a Beret, on s'ha reunit amb l'Associació d'Estacions d'Esquí i activitats de Muntanya. Aquest dilluns, Vielha acollirà el primer Consell de Govern fora del Palau de la Generalitat, el segon de la legislatura després del passat 1 d'octubre a Sant Julià de Ramis.

Torra ha volgut agrair a les persones que van lluitar per aconseguir la creació d'aquesta comarca. "No és fàcil lluitar i guanyar i vosaltres ho vau aconseguir", ha afirmat. El president ha dit que amb lleis "pretèrites" només existirien les Diputacions i no pas altres òrgans com els consells comarcals. En aquest sentit, ha remarcat que es tracta de "remodelar" estructures "quan calgui" i escoltar la "voluntat" de la gent. Torra ha defensat que el Pirineu és tan "prioritari" com "qualsevol" altre racó de Catalunya.El president ha fet aquest discurs en l'acte de cloenda dels 30 anys de l'Alta Ribagorça, on el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, ha insistit que es mantingui la negociació amb el Ministeri de Foment per tal de millorar les comunicacions amb el Pirineu per les carreteres N-260 i N-230. Farrero també ha demanat a Torra que s'inclogui l'Alta Ribagorça al programa 'Set Comarques,' iniciativa que aporta ajudes a les zones menys afavorides de Catalunya.A l'acte hi han assistit els presidents i presidentes del Consell Comarcal al llarg d'aquests 30 anys, com Josefina Ribé, que va ser la primera dona en presidir-lo i que ha explicat que va ser la impulsora de celebrar el Dia de la Dona Treballadora en aquest organisme fa més de vint anys.El president de la Generalitat ha visitat també aquest diumenge el Centre del Romànic d'Erill la Vall i seguidament ha pogut veure el vídeo mapping del Pantocràtor a l'església de Sant Climent de Taüll. La ruta ha finalitzat a Beret on s'ha reunit amb membres de l'Associació d'Estacions d'Esquí i activitats de Muntanya.Consell de Govern a l'AranL'executiu català celebra aquest dilluns el Consell de Govern a Vielha. Es tracta del primer a l'Aran i del segon que es fa aquesta legislatura fora del Palau de la Generalitat. Abans, però, Torra es reunirà amb el Síndic d'Aran, Carlos Barrera, per abordar temes territorials.

Anar al contingut