El president de la Generalitat, Quim Torra a Molló (ACN)

Torra anirà a Brussel·les a "denunciar la repressió" després del veto de l'Eurocambra

El president afirma que tenen el "mandat de fer la República" i que el seguiran "fins al final i amb totes les conseqüències"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que dilluns aniran a Brussel·les i faran la conferència que tenien prevista, tot i el veto a fer-la al Parlament Europeu per motius d'ordre públic. Torra no ha concretat on faran l'acte, però ha assegurat que tenen present el mandat de les urnes.

El cap de l'executiu català ha assistit aquest matí a la inauguració de les obres de millora del Camí de la Retirada a Molló, al Ripollès, per on al final de la Guerra Civil Espanyola es calcula que es van exiliar més de 100.000 persones.

El president de la Generalitat ha comparat aquella situació històrica amb la repressió, que, segons ha dit, utilitza l'estat espanyol contra l'independentisme català.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que dilluns aniran a Brussel·les, sense concretar, però, on faran la conferència, tot i la prohibició del Parlament Europeu per denunciar "una causa repressiva contra una idea que és la independència de Catalunya".

" Jo mentre pugui sortir arreu del món i ho faré, i ho faré dilluns a Brussel·les tot i que no ens deixin entrar al Parlament Europeu però ho farem a Brussel·les i anirem a denunciar on sigui aquesta causa repressiva contra una idea. Nosaltres tenim un mandat, el mandat és fer República i nosaltres seguirem totes les conseqüències fins al final"

El president ha demanat coratge, valentia i compromís per als mesos que vindran. Torra ha recordat que tenen "el mandat de fer la república" i que el seguiran "fins al final i amb totes les conseqüències".

El president del Parlament Europeu, el conservador italià Antonio Tajani, ha decidit no autoritzar-la i al·lega "risc per a la seguretat" després de l'ocupació de la seu de la Comissió Europea a Barcelona.

Carles Puigdemont atribuïa. aquest divendres, la decisió del president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, de no deixar-los fer la conferència a pressions polítiques de PP, socialistes i Ciutadans.

ARXIVAT A:
Quim TorraParlament EuropeuProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut