Quim Torra s'autoinculpa en solidaritat amb els polítics condemnats pel Suprem
Quim Torra omplint el document d'autoinculpació que després ha presentat al jutjat (ACN/Sílvia Jardí)

Torra anima la gent a "exercir els drets a autoinculpar-se i a la desobediència"

El president de la Generalitat ha anat a la Ciutat de la Justícia per autoinculpar-se en solidaritat amb els polítics condemnats

RedaccióActualitzat

Quim Torra s'ha sumat aquest matí a la campanya d'autoinculpacions impulsada per Òmnium Cultural. El president de la Generalitat ha anat fins a la Ciutat de la Justícia per autoinculpar-se al jutjat de guàrdia, en solidaritat amb els polítics i líders independentistes empresonats i en contra de la sentència del Tribunal Suprem.

Torra assumeix d'aquesta manera, a través d'un formulari, haver-se manifestat el 20 de setembre del 2017 a la concentració davant de la seu d'Economia o d'haver anat a votar al referèndum de l'1 d'octubre.

Torra anima la gent a participar en la campanya d'Òmnium

El cap del govern s'ha dirigit als ciutadans perquè exerceixin els seus drets, sobretot els drets negats.

"No ens pot fer cap mena de por exercir els nostres drets, de cap de les maneres, per sobre de les amenaces que vivim constantment, per sobre del menyspreu amb el qual fins i tot se'ns està tractant. Res de tot això ens pot aturar a ser conscients del moment històric que vivim i exercir en plenitud tots els nostres drets, especialment els drets negats, el dret a la protesta, el dret a la concentració, el dret a autoinculpar-se, el dret a la desobediència, també, si és necessari."


I ha explicat per què s'ha autoinculpat.

"Com han fet i faran milers de ciutadans en solidaritat amb els presos, condemnats per fer el que molts catalans els van demanar, que tiressin endavant el referèndum d'autodeterminació (···) No és cap delicte i tenim dret a exercir els nostres drets. Ho seguirem fent. Cada dret negat el tornarem a exercir."


El president del govern ha arribat a la Ciutat de la Justícia quan passaven cinc minuts de les vuit del matí per poder ser dels primers a la cua, i ha entrat puntualment a les nou a entregar el document d'autoinculpació.

Damià Calvet, Laura Borràs, Quim Torra, Eduard Pujol i Francesc de Dalmases s'autoinculpen (ACN/Sílvia Jardí)

Juntament amb Torra, també s'hi han presentat altres polítics, com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la cap de llista per Barcelona de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, o el portaveu adjunt d'aquesta formació al Parlament, Eduard Pujol.

La campanya d'Òmnium va arrencar dilluns passat amb una gran afluència de persones als jutjats de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Més de 10.000 persones s'havien descarregat els primers dies el formulari per formalitzar l'autoinculpació.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàJudicialQuim TorraReferèndum 1-OPolicial20S
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut