El president de la Generalitat, Quim Torra, pronunciant un discurs des d'Arenys de Munt aquest 16 de setembre del 2018. Pla curt. (Horitzontal)
El president de la Generalitat, Quim Torra, pronunciant un discurs des d'Arenys de Munt aquest 16 de setembre del 2018. Pla curt. (Horitzontal)

Torra: "Anem allà on més d'un milió i mig de catalans dimarts es van manifestar per fer la República catalana"

Actualitzat

ACN Arenys de Munt.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit aquest diumenge a fer una crida per la "marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya". "Fem-nos forts aquí i no ens aturem", ha afirmat Torra. El president ha destacat que els independentistes volen seguir avançant i tenen "molt clar" on volen arribar. "Anem exactament allà on més d'un milió i mig de catalans dimarts es van manifestar per fer la República catalana. "Aquest és l'objectiu", ha aclamat. Torra ha fet aquestes declaracions en un discurs que ha pronunciat davant els veïns d'Arenys de Munt (Maresme), on ha inaugurat la urbanització del tram central de la riera i ha visitat el local on es va celebrar la primera consulta per la independència de Catalunya el 2009. "Seguirem el vostre camí, ens vau assenyalar el que hem de fer", ha dit dirigint-se als veïns del municipi.

Torra ha tornat a apel·lar a la Diada que es va celebrar dimarts passat a la Diagonal de Barcelona on, segons ha afirmat, es van manifestar "més d'un milió i mig de persones". "Allà vam veure que teníem el coratge de la gent, la força de l'ideal i l'esperança de la llibertat" ha dit. El president de la Generalitat ha recalcat que la llibertat "és una paraula tan poderosa que s'ho endú tot per endavant", fent un símil amb la riera d'Arenys de Munt quan baixa plena d'aigua."No es pot ser un 33% o un 78% lliure, o som lliures o no ho som. I aquest concepte és el que ens ha de guiar d'ara fins al final", ha assenyalat Torra, que ha volgut insistir a fer una crida per la "marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya". "Fem-nos forts aquí i no ens aturem", ha reblat. El president ha destacat que ningú aturarà els independentistes davant les amenaces i la por. "Intentaran aturar-nos i nosaltres seguirem avançant perquè vam vèncer les amenaces i tenim molt clar on anem. Anem exactament allà on més d'un milió i mig de catalans dimarts es van manifestar per fer la República catalana", ha asseverat el president. "Aquest és l'objectiu", ha afegit.Torra ha fet aquestes manifestacions a Arenys de Munt on ha estat rebut per l'alcalde del municipi, Joan Rabasseda, i amb una actuació de l'Esbart Dansaire del Centre Moral. Posteriorment, ha fet una visita institucional a l'Ajuntament a la Casa de la Vila i abans d'inaugurar la urbanització del tram central de la riera ha signat el llibre d'honor del Centre Moral, on va tenir lloc la celebració de la primer consulta per la independència de Catalunya el 13 de setembre del 2009.

Anar al contingut