Barcelona

Torra al nou conseller Alfred Bosch: "Actueu com a ministre d'Afers Exteriors"

Bosch ha pres possessió com a conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del govern

Actualitzat

Alfred Bosch pren possessió del càrrec de conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del govern. Bosch substitueix, a partir d'aquest divendres, Ernest Maragall, que se centrarà en la campanya per les eleccions municipals a Barcelona, on és l'alcaldable d'Esquerra Republicana.

Bosch va renunciar a tornar-se a presentar com a alcaldable de Barcelona i va cedir el lloc a Maragall. A partir d'ara, Bosch té l'encàrrec de continuar desplegant les delegacions de la Generalitat a l'exterior, així com la internacionalització de la qüestió catalana.
El president de la Generalitat, Quim Torra, li ha fet un encàrrec molt concret.

"Us demano que actueu com a ministre d'Afers Exteriors del país amb la mirada posada en els objectius que ens hem compromès i tenim encomanats. Tal com has dit en les últimes hores, Catalunya té dret a ser coneguda i reconeguda i té dret també a veure respectat i reconegut el seu dret a l'autodeterminació. Aquesta, juntament amb la de cercar la millor representació dels catalans al món, serà la tasca central del departament."

Durant el seu discurs, Torra ha fet referències a les obres de Bosch sobre el líder sud-africà Nelson Mandela, i ha apel·lat al diàleg i a la resiliència per solucionar l'actual conflicte polític.

 

 

L'acte s'ha fet al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i Bosch ha promès el càrrec davant del president Torra i el president del Parlament, Roger Torrent, i dels membres del govern. Després de prendre possessió, Bosch s'ha abraçat amb el president i amb els consellers. També ha abraçat la parella de Raül Romeva, que també va ocupar aquest càrrec i ara és a la presó. Torra ha posat Romeva, i els presos, com a exemple.

"El conseller que hauria també de ser avui aquí, Raül Romeva, és a la presó per haver defensat el dret de tots els catalans sense excepció a decidir el seu futur col·lectiu. El seu exemple i el de la resta de presos polítics que resten confinats a les presons ja ens serveix per fer entendre la brutalitat i l'esperit de venjança d'un estat que no accepta el veredicte de les urnes i que mira de guanyar en uns tribunals sense garanties allò que els catalans no li volen donar ni li donaran mai."

Poc després, a la conselleria d'Acció Exterior, s'ha fet el traspàs de funcions entre Maragall i Bosch.

 

 

Aquest dijous, quan el va nomenar el president Quim Torra, Bosch va dir que assumeix el càrrec amb màxima il·lusió però amb sentiment d'interinitat, perquè qui hauria d'ocupar aquest càrrec és Raül Romeva, ara a la presó.

ARXIVAT A:
Alfred BoschProcés catalàGovern empresonatQuim TorraErnest MaragallReferèndum 1-OERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut