Torra, aïllat en donar positiu de coronavirus, torna a exigir a Sánchez el confinament de Catalunya

El president de la Generalitat està confinat a la Casa dels Canonges, des d'on segueix exercint les seves funcions

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, acaba d'anunciar que ha donat positiu en la prova del coronavirus. En una compareixença en directe al Telenotícies de TV3, Torra ha afegit que s'ha confinat a la Casa dels Canonges, residència oficial adjacent al Palau de la Generalitat, on aquest diumenge ja s'havia instal·lat preventivament.

"Vull explicar-vos que després d'haver presentat símptomes del Covid-19, he donat positiu de la malaltia."

Torra ha explicat que té tos i febre. I ha tornat a fer una crida a la responsabilitat de cadascú a l'hora de lluitar contra l'expansió del coronavirus.

"Us torno a demanar a tots que hem de ser molt conscients del perill d'exposar-nos i exposar els altres al risc del contagi."

Ha aclarit que "segueixo exercint les meves funcions com a president" i que tot el govern continua actiu i determinat "en la lluita contra aquesta malaltia tan expansiva".

En aquest mateix sentit, ha reiterat la crida al govern espanyol que aquest matí ja havia fet el conseller d'Interior, Miquel Buch.

"Demano al govern espanyol que autoritzi el pla de confinament que li hem fet arribar, així com totes les mesures que des de divendres hem anat proposant."

 

Quim Torra s'ha confinat a la Casa dels Canonges

 

Ha reconegut que "milers de catalans ja la pateixen" i que "els pròxims dies en seran molts més", però ha assegurat que "lluitarem junts i guanyarem junts".

El positiu de Torra en coronavirus arriba l'endemà que aquest diumenge s'anunciés que el vicepresident del govern, Pere Aragonès, havia donat positiu.

 

 

Aquest matí, Torra s'ha reunit telemàticament amb representants dels grups parlamentaris per mantenir-los informats de la situació.

ARXIVAT A:
Coronavirus Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut