Pla mitjà de Quim Torra adreçant-se al públic en el seu discurs a Santa Coloma aquest dissabte 15 de maig de 2021. (Horitzontal)
Pla mitjà de Quim Torra adreçant-se al públic en el seu discurs a Santa Coloma aquest dissabte 15 de maig de 2021. (Horitzontal)

Torra agraeix a Borràs que la paraula "es pot tornar a expressar lliurement" al Parlament, amb ella de presidenta

Actualitzat

ACN Santa Coloma de Farners.-L'expresident de la Generalitat Quim Torra ha agraït a l'actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, que la paraula "es pot tornar a expressar lliurement" a la cambra, amb ella de presidenta. Torra considera que d'aquesta manera "es respecta la voluntat dels ciutadans", mentre ha recordat els anys d'amistat que l'uneixen amb Borràs. L'expresident ha fet aquestes declaracions en l'acte que l'ha proclamat com a fill adoptiu de Santa Coloma de Farners aquest dissabte, on ha estat acompanyat per l'alcaldessa de la ciutat, Susagna Riera a més de Borràs. La presidenta del Parlament ha glosat la figura de Torra, mentre que Riera ha explicat els motius que han dut al ple de l'Ajuntament a proclamar-lo fill adoptiu.

En el seu discurs, Torra ha destacat la seva vinculació amb Santa Coloma de Farners i ha ironitzat amb l'ampolla de ratafia que va regalar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una de les trobades bilaterals entre els dos executius. "Malaguanyada ampolla de ratafia", ha reblat. Borràs ha volgut recordar que la presidència de Torra va ser "una de les més complicades", en especial per la pandèmia i ha lloat "la seva intel·ligència". La presidenta del Parlament no ha fet esment de la situació política actual i ha recordat Vinyoli i Espriu com a dos referents culturals de Santa Coloma. L'acte s'ha obert amb el cant de la Senyera i s'ha tancat amb el d'Els Segadors i un petit aperitiu on Torra i Borràs no han deixat de fer-se fotografies amb veïns de la localitat.

Anar al contingut