Torra, a Mollerussa: "El país ha viscut moments bons, durs i de repressió, com ara, però sempre ha sabut seguir endavant"

ACN Mollerussa.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit aquest dissabte des de Mollerussa que Catalunya, com la Fira de Sant Josep, en aquests gairebé 150 anys, "ha viscut de tot: bons moments, moments durs i moments de repressió, com ara", ha dit, però que "sempre ha sabut seguir endavant". Torra ha inaugurat aquest dissabte la 147a edició de la Fira de Sant Josep demanant a tots els catalans "unpunt d'autoestima, de confiança i de força en nosaltres mateixos" per defensar els drets i les llibertats de Catalunya. L'alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha començat el seu discurs recordant que l'any passat ni Carles Puigdemont ni Meritxell Serret el van poder acompanyar en la inauguració de la fira i ha expressat el seu suport als "polítics a l'exili" i a tots els consellers i líders socials que estan sent "injustament" jutjats al Tribunal Suprem.

Torra ha iniciat el seu discurs recordant que en els seus inicis al Parlament, seia a la mateixa fila i al costat de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i que recorda com l'insistia en que havia d'assistir alguna vegada a la Fira de Sant Josep. "Ja sóc aquí", ha dit, agraint la feina a les persones que impulsen el certamen.El president de la Generalitt ha assegurat que Catalunya "se'n sortirà". "Hem de tenir aquest punt d'orgull de país, de saber que ens en sortirem i que farem de Catalunya un país d'oportunitats per a tothom", ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat que el repte més important del país és "seguir lluitant i empenyent" per arribar a fites com aquesta, celebrar els 150 anys d'una de les fires més importants del país, ha reblat.Torra ha assegurat que una de les seves preocupacions és aconseguir que tothom, visqui on visqui, a Catalunya, tingui les mateixes oportunitats. Així, ha assegurat compartir la preocupació dels pagesos per la crisi de preus i ha dit que des del Govern es treballa perquè els productors rebin un preu "just". Finalment ha animat a seguir treballant i ha mostrat el seu suport als joves i les dones que treballen al camp. "Sou imprescindibles", ha dit.Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha començat el seu parlament denunciant "l'extrema anormalitat institucional i política" que es viu Catalunya. Ha lamentat que l'any passat, les dues màximes autoritats del país en el sector agrari (Puigdemont i Serret) no van poder ser a la inauguració de la fira perquè "estaven i estan a l'exili per uns delictes que només són delicte a l'estat espanyol, uns delictes paradoxalment de base democràtica", ha assegurat, com és "complir el mandat popular a través del Parlament", ha afegit. Solsona ha destacat que Fira de Mollerussa les la punta de llança del que representa la ciutat: "visió, oportunitat, ambició, confiança i ser facilitadors de la promoció econòmica del territori", ha dit. En aquest món canviant, ha afegit, "tenim una responsabilitat estratègica com a ciutat, a nivell polític i territorial, que és que les decisions passin per i a Mollerussa". Finalment, ha demanat no caure en localismes. "Hem de pensar en el futur sense complexes i amb obertura de mires", ha conclòs.

Anar al contingut