Easyjet i Ryanair han convocat vagues per a aquest mes d'agost

Vagues a l'aeroport del Prat: només un dia del que queda d'agost sense aturades

Els tripulants de cabina de Ryanair van començar dilluns una nova tanda de vagues, a les quals se sumen les dels pilots d'Easyjet

Òscar ArmengolActualitzat

Després d'uns dies de treva, aquest dilluns, 8 d'agost, van tornar les vagues a l'aeroport del Prat. Les aturades les protagonitzen els tripulants de cabina de Ryanair amb quatre dies a la setmana, tots els dilluns, dimarts, dimecres i dijous, des d'ara i fins al 7 de gener del 2023. Els pilots d'Easyjet s'aturen de divendres a diumenge.

Aquesta és la tercera tanda de vagues a Ryanair que convoquen aquest estiu els sindicats USO i Sitcpla. Igual que en les dues convocatòries anteriors, reclamen a l'aerolínia irlandesa de baix cost que reprengui les negociacions del conveni col·lectiu. Però ara hi afegeixen dues demandes més: la reincorporació d'onze treballadors acomiadats en les vagues del juny i el juliol i la retirada d'un centenar d'expedients sancionadors oberts per la direcció.

En les dues tandes anteriors, la protesta dels tripulants de cabina va provocar, segons els sindicats, 319 cancel·lacions i retards en un miler de vols de Ryanair a tot l'estat espanyol. Els convocants reclamen un gest de la direcció i també fan una crida al govern espanyol perquè exerceixi de mediador.

El Ministeri de Transports ha fixat uns serveis mínims per a aquesta nova convocatòria de vaga que, en teoria, haurien de protegir fins al 85% dels vols programats per la companyia. Els serveis mínims són més elevats per als vols entre la Península i les Illes, però són inferiors en el cas dels vols peninsulars i internacionals.


Agost complicat també a EasyJet

Però aquest no és l'únic conflicte laboral que pot afectar l'aeroport del Prat aquest agost, perquè hi ha altres protestes damunt la taula, justament en un estiu d'elevat trànsit aeri i en què el volum de passatgers es torna a acostar a les xifres prepandèmia.

A banda de Ryanair, una altra companyia que pot tenir un agost complicat és Easyjet.

Després de l'acord de la direcció de la companyia britànica amb els tripulants de cabina, que també van fer vaga aquest juny i juliol, ara són els pilots d'Easyjet els que van a la vaga durant aquest mes.

Tenen previstes aturades de divendres a diumenge que ve, és a dir, els dies 12, 13 i 14 d'agost. I les repetirien la setmana següent, del 19 al 21, i l'altra, del 27 al 29. Sumant-ho a la protesta de Ryanair, això vol dir que durant que el queda de mes hi haurà convocades vagues pràcticament cada dia, amb l'única excepció del 26 d'agost.

 

 

Pendents de Lufthansa, British Airways i Vueling

Això, a l'espera del que facin els pilots de dues aerolínies més, l'alemanya Lufthansa i la britànica British Airways, que també amenacen amb vagues aquest agost, tot i que encara no les han convocades formalment.

I sense oblidar el conflicte a Vueling, en què la direcció va arribar divendres a un acord amb una part dels tripulants de cabina, però no amb el sindicat majoritari, que no renuncia a convocar aturades per a les pròximes setmanes.

En definitiva, un agost que es presenta calent a l'aeroport del Prat.

 

ARXIVAT A:
TurismeAeroportsDrets laboralsAeroport del Prat
Anar al contingut