La Festa Major de Gràcia ha arrencat aquest diumenge (CCMA)
Barcelona

Tornen les festes de Gràcia sense restriccions i amb els carrers guarnits

Se celebren del 15 al 21 d'agost i s'espera que hi hagi milers de visitants

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge ha arrencat amb el pregó la festa major de Gràcia, a Barcelona, que s'allargarà fins al 21 d'agost. Tornen la llibertat d'horaris, l'aforament il·limitat i la mobilitat després de dos anys de restriccions per la pandèmia. Hi ha fins a 900 activitats programades.

Fins a l'últim moment, els veïns treballen per enllestir els darrers guarniments i preparatius de la festa. S'espera que hi hagi milers de visitants.

Les festes enguany incorporen diverses novetats. Una són les activitats i mesures adoptades pel carrer de la Llibertat en una aposta per la inclusió i la voluntat que tothom, també les persones amb diversitat funcional, pugui gaudir de les festes.

Amb l'objectiu de celebrar una festa segura, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han establert tres itineraris segurs per prevenir conductes delictives i contra la llibertat sexual. Una mesura a la qual també se sumarà un punt lila situat a la plaça de la Revolució, que oferirà assessorament i informació i que tindrà un horari ampliat respecte al de l'any passat.

Pots veure com han acabat els detalls dels carrers en aquest vídeo del "Telenotícies":

 

Afectacions de trànsit

Entre el 15 i el 21 d'agost hi haurà restriccions de trànsit a Gràcia. Estaran afectades vies importants com el passeig de Gràcia, el carrer Gran de Gràcia, la plaça de Lesseps, la Travessera de Dalt, el carrer de l'Escorial, la travessera de Gràcia i els carrers de Bailèn i Còrsega.

Per facilitar la mobilitat, TMB ja ha anunciat que el servei de metro serà ininterromput durant 67 hores, entre el 19 i el 21 d'agost.

Les parades més pròximes són Diagonal, Fontana i Lesseps (L3), Verdaguer i Joanic (L4) i Diagonal i Verdaguer (L5).

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut