Barrera per controlar l'accés a un polígon de Llinars del Vallès (CCMA)

Tornen les curses il·legals en polígons del Vallès i els controls per evitar-les

Fa algunes setmanes que s'ha detectat la represa de curses de cotxes tunejats, una molèstia per als veïns i un risc per als assistents

Les curses il·legals han tornat a alguns polígons industrials del Vallès i les policies locals d'alguns municipis han respost adoptant mesures per mirar d'impedir-ho.

A Llinars del Vallès, per exemple, han decidit tancar un dels dos accessos del polígon Llinars Park i deixar l'altre mig tancat i amb vigilància de patrulles i de seguretat privada.

Fa tres setmanes, a Llinars Park s'hi va detectar la presència d'una cinquantena de cotxes tunejats fent curses.

L'alcalde de Llinars, Martí Pujol i Casals, explica que les curses suposen una forta molèstia per als veïns, pel soroll dels vehicles, que "tenen uns sistemes de tall d'injecció que fan com petards".

Remarca, a més, que suposen un risc per als treballadors del polígon, on hi ha moltes empreses que fan quart torn, i per a altres persones que hi puguin circular.

Les curses il·legals són un risc per als treballadors i usuaris dels polígons (CCMA)

Aquest estiu, a Terrassa, un noi que estava presenciant curses il·legals en un polígon industrial va morir atropellat per un cotxe implicat en un accident múltiple que tindria l'origen en el xoc que hi va haver quan una conductora es va saltar un cediu el pas.

Encara al Vallès Occidental, el setembre de l'any passat, quan encara estaven vigents algunes restriccions per combatre la pandèmia, els Mossos, amb el suport de l'ARRO i de la policia local, van intervenir en un polígon de Rubí per desallotjar una concentració multitudinària per presenciar exhibicions de cotxes trucats.

A principis deL 2022, la represa de les curses il·legals en diversos municipis del Vallès Oriental va obligar els Mossos d'Esquadra i les policies locals a prendre mesures.

Al febrer, un operatiu muntat a Sant Celoni per evitar una cursa que s'havia convocat va acabar 30 persones identificades, 20 vehicles controlats i 7 denúncies de trànsit.

Un agent en el control d'accés al polígon Llinars Park aquesta nit (CCMA)

No és un cas aïllat: al gener ja s'havien desplegat operacions en diversos municipis de la comarca, com Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles, la Garriga i Cardedeu, entre d'altres. També a Llinars, l'Ametlla del Vallès, Montornès, Lliçà d'Amunt i Santa Maria de Palautordera.

L'objectiu sempre és evitar concentracions de persones i de vehicles, la majoria de vegades per presenciar curses il·legals i exhibicions de cotxes tunejats als carrers dels polígons industrials durant la nit i matinada.

Al Vallès Oriental, només en un cap de setmana de gener, els controls policials van permetre controlar uns 200 vehicles i denunciar 42 persones per infraccions de trànsit.

En declaracions al programa "Planta baixa", de TV3, l'alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà Puig, va denunciar que, tot i que encara estava en vigor el toc de queda, uns 600 cotxes es van aplegar a la nit en un polígon del municipi.

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut