Tornen les cues als antics peatges malgrat les mesures per reduir la congestió

S'han acumulat 20 quilòmetres a la Roca del Vallès després que fa una setmana n'hi hagués més de 30

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana s'han estrenat tres mesures per reduir la congestió als antics peatges: prohibició de circular camions a l'AP-7, més barreres obertes i més carrils habilitats. Tot i això, aquest diumenge d'operació tornada ha acumulat de nou cues.

A l'AP-7 a la Roca del Vallès hi ha hagut fins a 20 quilòmetres de retencions. Un parell d'accidents en aquesta via han complicat la circulació tota la tarda.

A la Roca s'ha hagut de tallar una estona la via en sentit sud, en sentit Barcelona, per retirar un vehicle accidentat. Hi ha hagut retencions importants també a l'altura de Vilafranca del Penedès, de 20 quilòmetres, en sentit Barcelona.

També hi ha hagut algunes cues a l'A-2 a l'altura de Cornellà de Llobregat a causa d'un altre accident.

Cap a les nou del vespre la situació ha quedat normalitzada. Entre el migdia i dos quarts de nou han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona 208.895 vehicles, segons explica el Servei Català de Trànsit.


Restriccions aquest mes a l'AP-7

Durant tot el mes de setembre, els camions no poden circular per l'autopista AP-7 els diumenges entre mitja tarda i les 10 de la nit. Trànsit pren aquesta mesura per impedir que es repeteixin les llargues cues, de fins a 37 quilòmetres, que es van formar el cap de setmana passat, el primer sense peatges en aquesta via.

També s'habiliten carrils addicionals, tant a l'AP-7 com a la C-32, i s'amplien els vials. A l'antic peatge de la Roca n'hi ha 11 més i a Martorell, 8 més. Aquestes mesures es prenen pels problemes que hi va haver el cap de setmana passat i també pel volum de vehicles que han de tornar a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest cap de setmana n'han sortit 430,000, un 1,5% més que l'anterior.

Camions aturats als pàrquings

Molts camions afectats per les mesures han parat a descansar als pàrquings que hi ha als accessos de l'AP-7. Això ha provocat que hi hagi col·lapses en alguns punts i s'han pogut veure camions passant pel peatge. Al·leguen que no poden parar amb els aparcaments plens.

 

Trànsit ha explicat que ha multat 29 camions per accedir a l'AP-7 i n'ha hagut de desviar 145 més perquè no entressin a l'autopista.

Al tram gironí el problema s'agreuja perquè fins a les deu de la nit no poden accedir a França, que també prohibeix el trànsit de camions diumenge.

ARXIVAT A:
TrànsitPeatges
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut