Del nou model que es vol presentar a Ginebra només se n'ha vist la silueta a la web de la marca on es fa el compte enrere de la presentació ( H…
Del nou model que es vol presentar a Ginebra només se n'ha vist la silueta a la web de la marca on es fa el compte enrere de la presentació ( Hispano-Suiza)
Barcelona

Tornen els cotxes Hispano Suiza en versió moderna i elèctrica

Presentaran, al saló de Ginebra 2019, un nou prototip superesportiu 100% elèctric fet a Barcelona

Actualitzat

Els automòbils Hispano Suiza podrien torna a circular pels carrers en una versió moderna i elèctrica, ben aviat.

Després d'anys de litigis judicials per l'ús de la marca, els hereus dels fundadors d'Hispano Suiza, pensen reactivar-la tornant a fabricar cotxes a Barcelona. Serà el retorn de la mítica marca de principis del segle XX, que competia amb els millors d'Europa.

 

 

La família Suqué Mateu impulsa el projecte per produir edicions molt limitades, uns cinc cotxes a l'any. Volen presentar el primer prototip al Saló de l'Automòbil Ginebra, el març de l'any que ve.

Es tracta d'un superesportiu totalment elèctric, que segons un comunicat de l'actual president de la companyia, Miguel Suqué Mateu, besnét del fundador Damià Suqué, fa possible el somni del seu besavi.

«Després de 119 anys, el març de 2019 a Hispano Suiza tindrem el nostre primer automòbil 100% elèctric, d'altes prestacions i fabricat a Barcelona. Hem arribat a fer realitat un somni que vam tenir fa molts anys, tornar a veure circular un Hispano Suiza per les carreteres de tot el planeta."

 

No és el primer cop que ha ressorgit la marca des que es va deixar de fabricar el 1945. L'any 2000 va arribar a un acord de cessió de la marca amb l'enginyeria Mazel per fabricar un prototip biplaça de luxe HS-21 que també es va presentar aquell aquell any al saló de Ginebra.

 

 

Suqué, que també és vicepresident del Grup Perelada, ha explicat a TV3 que el que hagués estat fàcil al llarg d'aquestes quatre generacions, hagués estat vendre la marca però no és el que volen.

"El més fàcil era vendre la marca a un gran fabricant, això era segur, eren diners, ho haguéssim pogut fer. Però no era el que volíem. El què volíem és això que és el més difícil. Ara és aquest projecte i després s'obriran portes segur. Però jo que la marca continui."

 

Hispano Suiza es va fundar a Barcelona l'any 1904 per Damià Mateu, Francesc Seix i l'enginyer suís Marc Birkigt.

 

 

La marca va tenir un gran prestigi en la fabricació d'automòbils de luxe i competició i també en motors d'avió, embarcacions i vehicles de transport.

 

 

Anar al contingut