El suposat piròman i el seu advocat sortint dels Jutjats de la Bisbal d'Empordà el dia de la declaració fa 7 anys (ACN)
El suposat piròman i el seu advocat sortint dels Jutjats de la Bisbal d'Empordà el dia de la declaració fa 7 anys (ACN)

Tornen a detenir el suposat piròman de Vilopriu per quatre incendis en un mes

El jutge va arxivar la causa fa 6 anys perquè no va trobar "indicis" que acreditessin que l'home havia provocat els focs

RedaccióActualitzat

Els Mossos han tornat a detenir un home de 71 anys acusat de provocar quatre incendis aquest estiu i a qui ja van investigar anys enrere per si era el piròman que actua als boscos de l'entorn de Vilopriu, al Baix Empordà. Després d'interrogar-lo, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

El suposat piròman és veí de Sant Jordi Desvalls, al Gironès, detingut el 2012 per presumptament haver provocat diversos focs en cadena a la mateixa zona. El jutjat, però, va acabar arxivant la causa un any després perquè no hi havia "indicis" que acreditessin que el detingut els havia provocat.

Els fets d'aquest estiu es remunten al 5 de juliol quan un mosso fora de servei va veure un foc a peu de la carretera que va de Garrigoles a Verges. L'agent va alertar els serveis d'emergències. Els Bombers i Agents Rurals, que s'hi van desplaçar ràpidament, van aconseguir controlar el foc en la seva fase inicial.

Quan l'agent marxava va veure un home que somreia i un vehicle enmig d'una zona boscosa, just uns metres més endavant d'on s'havien originat les flames. Al mosso li va semblar una actitud sospitosa i va emprendre les investigacions que van permetre identificar-lo l'endemà.

 

Un dels focs que hauria estat provocat per l'acusat fa set anys a prop de Vilopriu​


Focs idèntics

Els investigadors van estudiar tots els indicis recollits al lloc de l'incendi i van constatar que tenia característiques idèntiques amb altres focs que s'havien originat a la mateixa zona els dies 18 de juny, 5, 6 i 26 de juliol. Els incendis van passar a Garrigoles, Colomers, Vilopriu i Camallera, i tots havien començat al marge d'una carretera.

I tots els focs havien començat igual: amb una bossa de plàstic plena de papers. En un dels casos, a més, s'havia observat el mateix vehicle fugint de la zona. Les flames van cremar gairebé 4.000 metres quadrats.

Aquest dimecres, els Mossos han detingut a Vilopriu el suposat piròman com a presumpte autor dels quatre incendis. El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

ARXIVAT A:
IncendisJudicial
Anar al contingut