Encara hi ha risc de desbordament de la presa d'Oroville
Encara hi ha risc de desbordament de la presa d'Oroville
Oroville

Tornen a casa els 200.000 evacuats pel risc de desbordament de la presa d'Oroville

El perill imminent ha baixat, tot i que les autoritats han advertit els veïns que estiguin molt atents a les alertes per si han de tornar a ser desallotjats

RedaccióActualitzat

La situació es comença a normalitzar a la zona de la presa d'Oroville, a Califòrnia. Ja estan tornant a casa els prop de 200.000 habitants que van ser evacuats pel perill de desbordament d'aquesta presa, situada a uns 120 quilòmetres al nord de Sacramento, la capital de l'estat.

Ha calgut que els helicòpters treballessin de manera intensiva, dipositant sacs de pedres per formar un dic d'emergència i tapar els esvorancs. El risc imminent ha baixat. Tot i així, les autoritats han advertit els veïns que estiguin molt atents a les alertes, per si han de tornar a ser evacuats.

Paradoxalment, després d'anys de sequera, uns episodis de pluges intenses van fer malbé la presa més alta dels Estats Units, de 235 metres d'altura, i es va trencar una de les seves vies d'evacuació, alhora que la presa s'omplia fins al límit. Un cop buidada a raó de 3.000 metres cúbics per segon, s'ha pogut abaixar el nivell de l'aigua i s'ha reduït el perill d'inundacions.

Anar al contingut