"Tornarem", Premi Gold Panda al millor guió al festival de televisió de Sichuan, a la Xina

El 2013 Sichuan TV Festival Gold Panda Awards TV Series, Mini-Series and made for TV Movies Drama competition ha premiat la coproducció de TV3, "Tornarem" amb el Gold Panda al millor guió.

"Tornarem", la gran història dirigida per Felip Solé ha estat premiada en la categoria de millor guió (Marta Grau i Pau Garsaball), en una edició on Blanca Portillo, protagonista de la TV movie de Laura Mañà "Concepción Arenal, la visitadora de presons", optava al Panda a la millor actriu.

"Tornarem" recrea la història dels republicans catalans i espanyols que es van exiliar a Europa després de perdre la Guerra Civil i van haver de lluitar contra el feixisme. Aquests republicans van haver de viure deu anys de guerra consecutius i, tot i veure truncades les seves vides, van continuar endavant empesos sobretot per l'esperança que la seva lluita serviria algun dia per enderrocar Franco i poder tornar a casa.

L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió la va escollir millor ficció autonòmica. Va rebre el Gaudí a la Millor Pel·lícula per a Televisió. Felip Solé va ser guardonat amb el Premi Magnòlia al millor director en la categoria de TV Film/minisèrie en el 19è Festival de Televisió de Xangai. El seu director de fotografia, Josep M. Civit, va guanyar el premi PRISMA AEC 2012 a la millor fotografia en produccions de TV i llargmetratges, concedit per l'Associació de Directors de Fotografia (AEC). I també va ser seleccionada als premis Europa 2012, al Festival de Televisió de Montecarlo...

"Tornarem" és una producció de Televisió de Catalunya, Brutal Media i Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l'ICEC i l'ICAA i el suport del programa Media de la Unió Europea.

Sinopsi:

Fugint de les tropes franquistes que entren a Barcelona a les acaballes de la Guerra Civil, la Lola i el Felip veuen amb desesperació com la seva filla, Maria, és segrestada pels falangistes. Obligats a seguir el camí de l'exili, el matrimoni serà reclòs al camp de concentració d'Argelers. Quan aconsegueixen sortir-ne, el Felip tornarà a Barcelona per intentar recuperar la seva filla, tot i que els esdeveniments el portaran fins a l'Àfrica, on lluitarà durant cinc anys a les ordres del general Leclerc. Mentrestant, a França, la Lola coneixerà el Manel, un passador de refugiats, de qui no podrà evitar enamorar-se...

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Felip Solé
Guió: Marta Grau i Pau Garsaball
Intèrprets: Bea Segura (Lola), Oriol Tarrasón (Manel), Roger Coma (Felip), Aida Folch (Anna), Javier Beltrán (García), Marc Martínez (tinent Granados), entre d'altres.
Producció executiva de Brutal Media: Raimon Masllorens i Pau Calpe
Producció executiva de Televisió de Catalunya: Cruz Rodríguez
Director de fotografia: Josep Maria Civit
Música: Xavi Capellas
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut