Un grup de docents talla la Gran Via de Barcelona /USTEC.STEs (IAC))
Barcelona

Talls de trànsit a diversos carrers i vies per l'aturada parcial a escoles i instituts

Aquest dimarts és la primera de les jornades de protesta convocades pels sindicats educatius durant maig i juny

RedaccióActualitzat

Els sindicats educatius es mobilitzen arreu del territori en la de la represa de les accions unitàries contra la política educativa del govern. A primera hora s'han tallat diverses vies com la Gran Via, la ronda del Litoral i la ronda de Dalt a Barcelona, així com la C-55 a Manresa, l'accés a la C-60 a Mataró, la C-12 a Tortosa i la T-11a Tarragona.

 

 

Cap a les 9 del matí, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha informat que la circulació en aquestes vies de la ciutat havia quedat restablerta.


Aturada parcial en instituts i escoles

Les escoles i instituts públics tornen a viure aquest dimarts una jornada de protesta dels docents. Els sindicats han convocat de forma unitària una aturada parcial, de dues hores, entre les 8 i les 10 del matí, contra la gestió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray i per reclamar millores educatives i laborals.

No hi ha prevista cap mobilització central, sinó que es fan concentracions en diferents punts del país

 

Un 2,09% de vaguistes en la primera mobilització

Segons ha assegurat el Departament d'Educació, la vaga no ha tingut gairebé seguiment: només un 2,09% dels mestres i professors. Segons el comunicat de la conselleria, aquesta xifra és la suma dels professionals de l'educació que han comunicat que farien vaga als equips directius del 72,33% de centres que n'havien informat a la conselleria a les 12 del migdia.

És la primera de les quatre mobilitzacions anunciades per al maig i el juny. La següent serà una vaga de tot el dia, el 25 de maig, seguida d'una altra vaga parcial el 2 de juny (també de 8 a 10 del matí) i una nova vaga de tota la jornada laboral per al 9 de juny.

Els sindicats reclamen la dimissió del conseller. Remarquen que les protestes d'aquest curs han estat les més grans dels últims 30 anys i destaquen l'objectiu de revertir les retallades, millorar les condicions laborals i aconseguir que s'inverteixi el 6% del PIB en educació.

Dissabte, més de mil persones es van manifestar a Barcelona per exigir "respecte i diàleg" a Gonzàlez-Cambray i en defensa de l'escola pública i del model lingüístic de la immersió.

La setmana passada, el TSJC va donar a Educació 15 dies per aplicar el 25% de castellà a totes les escoles.

Un grup d'estudiants s'han encadenat a la delegació del govern espanyol, aquest dilluns, contra la sentència i la llei de convivència universitària, en considerar que "s'ha fet a mida per desarticular el moviment estudiantil". Els Mossos els han desallotjat.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut