Torna la primavera per un dia

El canvi de temps radical d'aquest diumenge no només ha posat fi a l'onada de calor que ens ha acompanyat durant tota la setmana del 25 al 30 de juny, sinó que ens fa tornar per un dia a un temps de primavera.

Néstor GómezActualitzat
El canvi de temps radical d'aquest diumenge no només ha posat fi a l'onada de calor que ens ha acompanyat durant tota la setmana del 25 al 30 de juny, sinó que ens fa tornar per un dia a un temps de primavera.

El pas d'un sistema frontal va portar núvols durant tot el dia, a la vegada que les pluges van arribar a totes les comarques catalanes. Les precipitacions van ser irregulars perquè dins la mateixa comarca trobem diferències molt importants, però el fet d'arribar arreu del territori apaivaga la set dels boscos i muntanyes i més veient el panorama desolador de la magnitud de l'incendi del País Valencià.

Registres de pluges:

64 mm a Tàrrega
59 mm a Vilanova de Prades
54 mm a Prades
52 mm a Sant Martí de Riucorb
48 mm a Oliana
46 mm a Barcelona, el Raval
42 mm a les Planes de Sió
34 mm a Salòria
32 mm a Coll de Nargó
31 mm al Montmell

La massa de núvols associat al pas del sistema frontal va tenir una forta repercussió en les temperatures. L'absència de sol, l'arribada de vent més fred i la presència de precipitacions i tempestes van provocar una forta davallada de les temperatures, amb descensos superiors als 15 graus en alguns casos. Per començar, cap mínima va arribar als 20 graus i cap màxima va arribar als 30, cosa ben habitual durant tota la setmana. A alta muntanya es va tornar a registrar valor negatiu, a la Bonaigua amb -0,2 graus. En canvi, algunes màximes no es van donar durant el migdia com és habitual, sinó a primera hora de la matinada abans de l'arribada de la massa d'aire més fred i de les tempestes.
Us presentem les temperatures comparatives entre dissabte i diumenge a la mateixa hora. A primera hora de la tarda de les 4 capitals catalanes, la diferència és brutal:










Un dels casos més extrems es va donar a la Seu d'Urgell, amb un temperatura el migdia de dissabte de 32 graus i diumenge només 13, una diferència de 19 graus en 24 hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut