Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Torna la compra de pisos sobre plànol, com els temps de la bombolla

Les promocions de Barcelona i rodalia es venen en pocs mesos, abans fins i tot d'acabar-se l'obra. I a molts compradors només els queda la possibilitat d'apuntar-se a llargues llistes d'espera.

Iván GuitiérrezActualitzat

Les grues tornen a aparèixer al cel de Barcelona. La construcció d'habitatges d'obra nova revifa i a tota l'Àrea Metropolitana les vendes es disparen.

No cal que estigui acabada, ni tan sols construïda; els pisos tornen a vendre's sobre plànol degut a la falta d'oferta a la zona i l'augment de la demanda després d'anys de sequera per la crisi. Hi ha promocions que ja han venut tots els pisos sense que el projecte tingui la llicència definitiva o s'hagi començat l'obra.

L'Ana María i l'Òscar, per exemple, han decidit comprar sobre plànol, però no sense dificultats.

"Vam començar a buscar pis fa un any i mig, ens va costar molt, hem anat a moltes agències i pisos."

L'altra cara de la moneda són l'Alejandro i l'Ana, que busquen pis; però, de moment, segueixen en una llista d'espera.

"Portem un any buscant, i aquesta és una de les poques promocions que ens ofereix estar com a mínim a llista d'espera; la resta estan totes exhaurides."

La falta d'oferta ha provocat una pujada de preus i, per això, s'estan iniciant noves promocions. Però el sector diu que ha après la lliçó i sembla que la banca, també, ja que ara demana més garanties.

Lluís Rabassa, vicepresident de la immobiliària Petrus:

"Per poder finançar un projecte, la banca ens exigeix tenir entre un 70 i un 80% dels pisos venuts."

La banca demana tenir el bloc de pisos gairebé venut abans de construir-se, i, a diferència de fa uns anys, la demanda respon i es recuperen pràctiques gairebé enterrades des de la crisi, com apunta Rabassa:

"Avui s'està venent perquè venim d'un moment on no es venia res. La nostra darrera promoció la vam vendre sobre plànol, i el futur edifici sense haver començat la construcció ja el tenim venut."

Christian Garcia, director de comercialització de Forcadell:

"Es ven tot sobre plànol als deu mesos de la comercialització. Una vegada s'acaben les obres, està tot per entregar."

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut