"Indian cookery", el llibre Mrs Balbir Singh, amb una nota i 20 lliures

Torna el llibre 53 anys després a la biblioteca amb una nota i una multa autoimposada

"Indian cookery", el llibre de la xef índia Mrs Balbir Singh, ha estat retornat per una persona anònima a la Biblioteca Central de Paisley (Escòcia)

Emili Casellas RàfolsActualitzat

Curiosa història viscuda a la Biblioteca Central de Paisley (Escòcia). Una persona anònima ha decidit tornar, 53 anys després, un llibre de cuina a una biblioteca acompanyat d'una nota i un bitllet per demanar disculpes per la demora.

"Indian cookery", el llibre de cuina de la xef índia Mrs Balbir Singh, ja ha tornat a la biblioteca de la qual va ser recollit fa més de mig segle. Tot i això, aquest conjunt de receptes ja no descansaran en un prestatge per l'avançat estat de deteriorament en què es troben, però sí que continuaran formant part del patrimoni de la institució.

Linda Flynn, supervisora de l'equip de la Biblioteca Central de Paisley, assegura, en unes declaracions recollides al Daily Record, que "el llibre havia estat utilitzat de manera correcta, i algunes de les marques de les pàgines donen a entendre que algú havia seguit les receptes per fer un bon nombre de sopars".

 

20 lliures i una nota

La sorpresa també va arribar quan els encarregats es van adonar que dins el llibre hi havia una nota i un bitllet amb 20 lliures (uns 24 euros). "Si us plau, accepti les meves disculpes pel retard en la devolució d'aquest llibre. S'adjunta un pagament simbòlic en reconeixement d'aquest descuit. Gràcies."

"Em vaig quedar més sorpresa quan vaig obrir el sobre i vaig veure el que hi havia dins. És estrany que es retorni un llibre després de tants anys, però la veritat és que va ser un gest molt agradable per part de la persona que es va prendre la molèstia de tornar-lo", assegura Linda Flynn.

La simbòlica multa adjuntada per l'anònim anirà destinada a alguna obra de caritat, ja que actualment la biblioteca no aplica multes per la devolució fora de termini de llibres.

'Indian cookery', el llibre de cuina de la xef índia Mrs Balbir Singh

Milers d'exemplars venuts

Mrs Balbir Singh va vendre milers d'exemplars d'aquest llibre a tot el món i es van arribar a imprimir diverses edicions amb revisions i receptes addicionals els anys següents.

L'autora del llibre va néixer al Panjab (Índia) l'any 1912. Anys després es va convertir en xef, en professora de cuina i en escriptora, i va arribar a escriure llibres de cuina de renom internacional. Va morir l'any 1994.

ARXIVAT A:
LiteraturaEscòcia
Anar al contingut