Una dona i un nen a la platja, el juny del 2020
L'aforament a les platges vindrà condicionat per poder mantenir la distància d'1'5 metres entre usuaris (ACN/Miquel Codolar)

Torna el límit d'aforament a les platges de Barcelona, amb zones per fer esport

Les platges es tancaran quan l'ocupació sigui alta o molt alta i s'hi redistribuirà els usuaris

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La fi de l'estat d'alarma, aquest cap de setmana, no canvia els protocols de bany a les platges de Barcelona activats fa dos mesos amb l'inici de temporada.

Caldrà mantenir les normes de protecció bàsiques a l'espai públic, com l'ús obligatori de la mascareta, la distància de seguretat d'1,5 metres i evitar aglomeracions.

Un equip de 34 persones, distribuïdes en dos torns, vetllaran pel compliment del protocol aprovat pel consistori i regularan els accessos a les platges en funció del grau d'ocupació que tinguin. 

Dos informadors d'esquena, a la platja
Un equip d'informadors controlarà l'aforament i redistribuirà els usuaris, si cal (ACN/Blanca Bay)

Treballaran de dilluns a diumenge, de deu del matí a vuit del vespre, fent rondes a peu de sorra per fer el recompte d'usuaris a cada platja, així com vigilar que es respectin els espais habilitats per a l'ús esportiu. També faran tasques de sensibilització i conscienciació ambiental.

Quan es tancaran les platges?

L'aforament de cada platja el marca la necessitat de mantenir la distància d'1,5 metres entre usuaris. El grau d'ocupació s'indicarà amb colors, que aniran del verd al vermell. 

  • Verd: ocupació baixa, de menys del 40%.
  • Groc: ocupació normal, entre un 40 i un 60%.
  • Taronja: ocupació alta, d'entre el 60 i el 80%, recomanació d'anar a altres platges amb menor afluència de persones.
  • Vermell: ocupació molt alta, de més del 80%.

Els accessos es tancaran en cas d'ocupació alta o molt alta per redistribuir els usuaris. Si cal, es demanarà el suport de la Guàrdia Urbana.

Aquests indicadors es poden consultar a la web municipal, a sota de les banderes de colors que marquen si una platja és apta o no per al bany (segons l'estat de la mar, la qualitat de l'aigua i si hi ha o no meduses).


Quin és l'estat de les platges?

Algunes platges han perdut sorra pels últims temporals i per això durant el mes de maig es faran transvasaments de les zones on se n'hi hagi acumulat a d'altres on en falti. En concret, es faran moviments de sorra a les platges de Sant Miquel i la Barceloneta.

També s'habilitaran espais per a gossos a la platja de Llevant i s'instal·laran mòduls i equipaments de bany assistit a les platges de Sant Miquel, Nova Icària i zona de banys del Fòrum. Uns equipaments que es posaran en marxa a finals de mes, amb l'inici de la temporada alta.

Camions movent sorra l'any passat a Barcelona
Durant el maig s'arreglaran les platges que han perdut sorra a l'hivern (ACN/Miquel Codolar)


On es pot fer esport?

S'han habilitat espais per fer esport en cinc platges: les de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell i la Nova Mar Bella. 

Fora d'aquests espais, no se'n pot practicar fins a les set de la tarda. A partir de les 19.00 hores, es permet la pràctica esportiva lliure a totes les platges.

Esportistes a la platja, a Barcelona, el juny del 2020 (ACN/Miquel Codolar)

S'hi podrà fer nudisme?

El consistori ho està estudiant. Encara no ha habilitat cap zona per al nudisme.


Crida a la responsabilitat quan decaigui el toc de queda

La nit de dissabte, coincidint amb la fi de l'estat d'alarma, hi ha previst un dispositiu per vigilar les platges, en previsió de possibles aglomeracions quan decaigui el toc de queda. El consistori fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per evitar incidents i aglomeracions.

També recomana consultar sempre l'ocupació de les platges abans de sortir de casa per saber-ne l'aforament. 

Des del 27 de març, quan va començar la temporada, la web municipal ja ha rebut gairebé 12.000 visites per consultar el grau d'ocupació de les platges de Barcelona. 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut