El pati de butaques del Gran Teatre del Liceu, amb aforament reduït a la meitat (EFE/Marta Pérez)
El pati de butaques del Gran Teatre del Liceu, amb aforament reduït a la meitat (EFE/Marta Pérez)

Torna el Liceu: Cor i músics amb mascareta, sense programa de mà i la meitat de butaques

Actualitzat

Les àries tornen a sonar al Liceu aquest diumenge per primer cop des del mes de març. Les veus de la soprano nord-americana Sondra Radvanovsky i el tenor polonès Piotr Beczala interpretaran grans moments d'òperes com "Luisa Miller", "La forza del destino", "Andrea Chénier" i "Un ballo in maschera".

I els espectadors tornen a ocupar butaques i llotges, ara però amb una afluència màxima de 1.114 persones (menys de la meitat de l'aforament total) i amb un nou protocol de seguretat per la pandèmia del coronavirus.

El públic que ha assistit aquest vespre al Gran Teatre del Liceu (ACN/Laura Fíguls)
El públic que ha assistit aquest vespre al Gran Teatre del Liceu (ACN/Laura Fíguls)

La mascareta serà obligatòria per al públic des del moment que entrin a l'edifici, i també durant tota la representació. També portaran mascareta els músics de l'orquestra (excepte els d'instruments de vent) i els membres del cor. Només cantaran sense els solistes.

Es prendrà la temperatura a l'entrada a tots els espectadors (no podran entrar si superen els 37,5 graus), no hi haurà programa de mà, s'ha habilitat el guarda-roba i el servei de bar serà limitat.

Un vigilant de seguretat controla la temperatura de tots els espectadors que entrin al Gran Teatre del Liceu (EFE/Marta Pérez)
Un vigilant de seguretat controla la temperatura de tots els espectadors que entren al Gran Teatre del Liceu (EFE/Marta Pérez)

Per evitar aglomeracions, el Liceu ha anunciat que obriria les portes una hora i mitja abans de l'inici de la funció. Però això no ha evitat que es formessin algunes cues a l'entrada:

 


Un cop a dins, el públic trobarà que hi ha un 50% de butaques inhabilitades. Només queden algunes fileres amb dues butaques juntes, sempre per ocupar persones del mateix nucli de convivència, i la resta són butaques individuals separades per una butaca buida.

 

 

A l'octubre estan programades dues funcions d'"Il trovatore", dirigides per Gustavo Dudamel. Després, el Gran Teatre del Liceu modificarà la distribució de les butaques i quedaran alternes i sempre individuals.

A més d'aquestes mesures per garantir la distància entre els espectadors s'han adquirit màquines termogràfiques i també d'ozó per a la desinfecció, dos nous climatitzadors i equips de protecció EPI i gels hidroalcohòlics.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut