La viuda i el fill d'Antonio Cedillo, a l'homenatge a Errenteria (EFE)
La viuda i el fill d'Antonio Cedillo, a l'homenatge a Errenteria (EFE)
Errenteria

Torna al poble on el seu pare va ser assassinat per ETA fa 36 anys

El fill del policia Antonio Cedillo ha demanat que s'inclogui el nom del seu pare a la llista dels que han ajudat a construir la pau i es tregui de la llista de les més de 800 víctimes de la violència

RedaccióActualitzat

La viuda, el fill i la germana del policia nacional Antonio Cedillo, assassinat per ETA, amb tres agents més, han tornat aquest dissabte al País Basc 36 anys després de l'atemptat.

A pocs metres d'on el seu pare va caure assassinat el 14 de setembre del 1982, José Miguel Cedillo ha demanat que el seu nom quedi "indissolublement lligat a la pau" i "ajudi a construir el camí de la convivència".

Ha estat un homenatge ple d'emoció i una mostra de la feina per la reconciliació que es fa des de la societat i institucions basques.

 

 

Organitzat pel mateix Cedillo i amb el suport de l'Ajuntament d'Errenteria, d'EH Bildu, l'homenatge ha congregat representants institucionals i polítics bascos. També hi eren l'escriptor Fernando Aramburu, el periodista Gorka Landaburu, l'exdirectora d'Atenció a Víctimes del Terrorisme del govern basc Maixabel Lasa, i Naiara Zamarreño i Josu Elespe, fills de víctimes d'ETA.

L'alcalde d'Errenteria, Julen Mendoza, ha dit que el poble tenia un deute pendent amb la família. "Vull i volem ajudar a recompondre aquesta família, conscients que el mal és irreparable, i Antonio no tornarà", ha dit.

 

 

El fill del policia ha demanat que s'inclogui el nom del seu pare a la llista dels que han ajudat a construir la pau i que es tregui de la llista de les més de 800 víctimes de la violència.

José Miguel Cedillo s'ha emocionat quan ha reconegut que no havia tornat mai a Euskadi des de l'atemptat:

"Amics i amigues! Com us necessitava! Ni jo mateix sabia com us necessitava abans d'arribar aquí. Ho intuïa i fins i tot ho desitjava. Desitjava arribar i trobar-me reconfortat pel mateix fet de tornar al País Basc."

 

ARXIVAT A:
ETA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut