Un moment del programa "Està passant" del 16 d'octubre, en què es veu Toni Soler i un gos amb una gorra de policia
Un moment del programa "Està passant" del 16 d'octubre, en què es veu Toni Soler i un gos amb una gorra de policia
Sant Feliu de Llobregat

Toni Soler, Jair Domínguez i Magí García, imputats per un gag sobre els Mossos

Els tres humoristes del programa de TV3 "Està passant" van fer broma comparant els cossos de seguretat amb gossos en els dies posteriors a la sentència del procés

Actualitzat

El jutjat d'instrucció 7 de Sant Feliu de Llobregat ha imputat Toni Soler, director del programa de TV3 "Està passant", i els humoristes Jair Domínguez i Magí Garcia per un gag que comparava els Mossos d'Esquadra amb gossos.

El jutge els cita a declarar el 24 de març per un delicte contra les institucions de l'Estat. L'origen del cas és una querella que va presentar la Fiscalia arran de les denúncies de tres sindicats policials que plantejaven que podria haver-hi un delicte d'odi contra la policia catalana.

En el gag, hi apareixen imatges de gossos amb gorres o cascos policials i projectils de foam i, en un moment, es refereixen als Mossos com a "putos gossos aquests de merda".

 

Jair Domínguez i el conseller d'Interior, Miquel Buch, en el programa
Jair Domínguez i el conseller d'Interior, Miquel Buch, en el programa "Està passant" del 16 d'octubre

 

Els tres humoristes es queixaven que, en comptes de protegir-te, hi ha algun gos que "et borda, et mossega o, encara pitjor, et dispara bales de foam o pilotes de goma".

A més, el gag acabava culpant els "amos" d'aquests "gossos", moment en el qual apareixia una foto del conseller d'Interior, Miquel Buch.

En l'escrit de la denúncia, la Fiscalia recollia el diàleg d'aquest fragment del programa del 16 d'octubre, en una setmana marcada per les protestes per la sentència del judici del procés.

 

 

Denúncia de la Fiscalia by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

L'actuació de la policia en aquestes manifestacions, algunes de les quals van acabar amb disturbis, es van saldar amb nombrosos ferits, molts d'ells per l'impacte de pilotes de goma o projectils de precisió.

El fiscal va presentar la denúncia per un delicte contra les institucions de l'Estat en la seva modalitat d'injúries greus a cossos i forces de seguretat i preveu com a responsable civil subsidiària la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

 

Magí García i un gos amb casc de policia en el programa
Magí Garcia i un gos amb casc de policia en el programa "Està passant" del 16 d'octubre

 

 

Una denúncia de tres sindicats dels Mossos

La Fiscalia va obrir diligències a finals d'octubre, després d'admetre la denúncia de la Trisindical dels Mossos, formada pels sindicats SPC, SME i CAT, i l'associació de comandaments policials Copcat.

 

 

En l'escrit, la Trisindical detallava que el programa va mostrar imatges de gossos amb un projectil d'escuma viscoelàstica (foam), un "instrument de defensa que utilitzen exclusivament els agents de Mossos d'Esquadra de la Brimo".

L'endemà que els sindicats presentessin la denúncia, Toni Soler es va disculpar en el programa i va dir que el gag era "poc afortunat".

 

 



 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraJudici procésTv3JudicialLlibertat d'expressió
Anar al contingut