Toni Noè, el pagès de 72 anys que fa curses d'Ironman

És de Mataró i està a punt de marxar cap a Hawaii, on s'ha classificat per a l'Ironman, la cursa reina d'aquesta especialitat

Anna LasagaActualitzat

Cada dia surt a córrer, mínim 2 hores, o fa 3 hores de bici o neda una hora al mar. Toni Noè és de Mataró, té 72 anys i sempre ha fet de pagès.

"Quan tenia 15 anys ja estava enganxat darrere un cavall amb una arada, allò era treballar."

Encara es lleva a les 7 cada dia i no seria exactament el prototip de jubilat.

"A mi no cal que em diguin que a la edat que tinc he d'estar en un parc en un banc, no home... això no és per mi."

En Toni ha fet 25 ironmans i la pròxima serà a Hawaii, la prova reina de l'especialitat, per a la qual s'ha classificat sobradament.
 

 

Vol baixar de les 14 hores que va necessitar a l'última cursa per completar els 3.800 metres nedant, els 180 en bici i els 42 corrent.

"Sempre es pateix en una Ironman... molts diuen 'aneu a passar-vos-ho bé'. Si que m'ho vaig a passar bé però si un queda davant meu és perquè no el puc passar, entens? Vaig sempre a tope."

Una de les últimes curses en què va participar va ser a Vitòria, i la va guanyar.

Al País Basc el consideren pràcticament un heroi, i fins i tot li han fet vídeos en què el posen com a exemple a seguir.
 

 

En Toni se sap molt estimat pels aficionats.

"Veuen a venir un vellet i diuen 'que viene el abuelete'. Es posen com en aquestes carreres del tour, i com que t'animen tant, corres més del que pots i estàs esperant sortir per poder respirar una mica perquè clar no et posaràs a caminar allà."

 

 

Sense perdre el sentit de l'humor en Toni assegura que la seva dona és una santa perquè, per aguantar-lo a ell, s'ha de carregar de paciència.

"L'únic dia que faig festa és dissabte a la tarda, i m'assento al sofà i ella no pot suportar digui "quin avorriment no se pas si ho aguantaré", Ho faig expressament, i ella es posa com una moto."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut