Vilanova i la Geltrú

Toni Albà, a judici per injúries a jutges i cossos policials a través de Twitter

És a causa de piulades publicades entre l'octubre i el febrer i s'enfronta a penes de multa

RedaccióActualitzat

Un jutge de Vilanova i la Geltrú envia a judici l'actor i humorista Toni Albà per diverses piulades que va fer sobre jutges, fiscals i cossos policials.

Albà, que aquest dimecres s'ha fet públic que serà processat per delictes d'injúries, agreujats perquè van ser difoses a través de les xarxes socials, s'enfronta a penes de multa.

Entre els missatges que va penjar, hi ha referències a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, el Tribunal Constitucional i el difunt fiscal general de l'Estat José Manuel Maza.

Uns comentaris que Toni Albà va defensar que només volien fer riure i pels quals va demanar disculpes al gener, quan va anar a declarar al jutjat. Fa només una setmana Albà va tornar-hi, i va reiterar les disculpes i les peticions de perdó "a qui s'hagi pogut sentir ofès".

Notícia relacionada: Cs carrega contra Toni Albà per un tuit en què diu "mala puta" a "Inés"

4 denúncies per 12 tuits

L'escrit del jutge recull diverses denúncies: dues són de la Policia Nacional, una del 6 de novembre, amb un recull de 5 tuits publicats entre el 3 i el 20 d'octubre, i una altra, del 23 de març amb 7 tuits més publicats entre el 5 d'octubre i el 24 de febrer.

També s'hi recullen dues denúncies més: una, de l'Associació Independent de Fiscals del 18 de gener per un altre tuit publicat el 19 d'octubre, i un quarta, de la fiscalia de Barcelona del 6 de febrer.

"Insult desmesurat, humiliació i expressions denigrants"

En els tuits Albà va definir els policies nacionals davant del vaixell del Piolín, després de l'1 d'octubre, com una banda de terrorisme d'estat.

Va penjar un vídeo on es veu un cotxe de la Guàrdia Civil que va passar arran d'un grup de persones amb un comentari sarcàstic.

Va fer un poema on apareixien reflectits polítics i la jutge Lamela. I feia ironia amb les mateixes sigles de Tribunal Constitucional, TC.

El jutge ha analitzat 12 tuits de l'humorista, i arriba a la conclusió que "l'insult desmesurat, la humiliació i les expressions denigrants per a l'honor i el prestigi" no queden emparades per la llibertat d'expressió. 

"Continuarà publicant coses similars"

Per tant, en les diligències amb les quals envia Albà a judici, el jutge considera provada la seva intenció d'injuriar i no creu que s'hagi penedit ni disculpat:

"En aquest moment processal es poden apreciar indicis més que suficients que l'investigat va actuar sota un "animus iniuriandi" en els fets descrits en el fonament jurídic segon d'aquesta resolució, sense que les seves publicacions puguin quedar emparades per la llibertat d'expressió pels motius sobradament exposats."

"A més, en relació a l'esmentat element subjectiu, de les declaracions de l'investigat no es desprèn cap mena de penediment del Sr. Albà Noya en l'ús de les expressions injurioses descrites. En aquest sentit, en les seves declaracions l'investigat ha manifestat en múltiples ocasions que no es penedeix de les publicacions efectuades o d'haver ofès ningú, que no recorda haver fet cap publicació a Twitter demanant disculpes perquè no és conscient d'haver ofès ningú i que continuarà publicant coses similars."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut