L'expresident del govern, Mariano Rajoy
L'Audiència de Madrid ha rebutjat el recurs presentat per Mariano Rajoy

Tomben l'intent de Rajoy d'esquivar la querella d'Andorra per l'operació Catalunya

L'Audiència de Madrid ha rebutjat els recursos de queixa que van presentar l'expresident i els seus exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz en la demanda relacionada amb la Banca Privada d'Andorra

L'Audiència de Madrid ha rebutjat els recursos de queixa que van presentar l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i els seus exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz contra la investigació andorrana per les seves suposades pressions perquè la Banca Privada d'Andorra (BPA) caigués. Aquesta actuació estaria vinculada amb l'anomenada operació Catalunya contra l'independentisme.

De fet, l'Audiència Provincial de Madrid ha donat la raó a Rajoy. Ha considerat que el jutjat d'instrucció número 32 de Madrid hauria d'haver estimat el seu escrit contra la comissió rogatòria emesa per Andorra arran de la querella. Però precisa que no pot admetre el recurs de queixa perquè la jutge ja va actuar i va respondre al Principat. Per això avala l'auxili judicial donat a les autoritats andorranes.

L'Audiència de Madrid considera que ja no seria possible revocar la decisió de la jutge en què acorda practicar "una diligència ja feta i esgotada".

En tres interlocutòries, a les quals ha tingut accés l'agència Europa Press, els magistrats també han donat la raó a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro. Però, com en el cas de Rajoy, han rebutjat els recursos de queixa perquè ja s'havia donat tràmit a la comissió rogatòria.

En la investigació de la justícia andorrana, presentada el 20 de maig, també hi figuren l'exsecretari d'Estat Francisco Martínez, l'exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó i els excomandaments policials Eugenio Pino i Bonifacio Díez.

La investigació es du a terme per suposats delictes de coaccions, amenaces, xantatge, extorsió, coaccions a òrgans constitucionals i creació de document fals. Ho relaciona suposadament amb els intents de saber "per vies il·legals" informació bancària secreta dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas i de l'exvicepresident Oriol Junqueras. Les coaccions s'haurien fet a responsables de la Banca Privada d'Andorra (BPA).

 

ARXIVAT A:
Mariano RajoyAndorra
Anar al contingut