Un moment de la manifestació de l'11 de novembre a Barcelona
Un moment de la manifestació de l'11 de novembre a Barcelona

Tomben el recurs del PP i avalen que TV3 i Catalunya Ràdio retransmetessin la manifestació de l'11-N

La Junta Electoral Central ratifica la decisió de la Junta Provincial, que va desestimar el recurs del PP contra la retransmissió de la marxa per part de TV3, Catalunya Ràdio i el canal 324

Actualitzat

La Junta Electoral Central ha avalat la retransmissió per TV3, Catalunya Ràdio i el canal 324 de la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium l'11 de novembre sota el lema "Llibertat per als presos polítics". La Junta ha ratificat la decisió de la Junta Provincial, que va desestimar el recurs del PP contra aquesta retransmissió.

La resolució argumenta que l'emissió d'un acte de rellevància pública no podia prohibir-se d'acord amb la Constitució perquè hagués suposat una "censura prèvia". Per aquest motiu, considera que és "correcta" la decisió impugnada, encara que no alguns dels arguments inclosos en la motivació de la Junta de Barcelona. Segons la JEC, el respecte als principis de pluralisme i neutralitat informativa en tota la programació dels mitjans de comunicació de titularitat pública és aplicable durant tot el període electoral i no només a partir de l'inici de la campanya electoral.

El PP català va presentar el mateix 11 de novembre un recurs davant la Junta Provincial de Barcelona en què sol·licitava que s'impedís l'emissió per part de la televisió pública catalana d'un especial informatiu sobre la protesta de les dues organitzacions independentistes. Segons va argumentar aquell dia el president del PPC, Xavier García Albiol, és "inadmissible" que s'utilitzi TV3 com un "instrument d'agitació de l'independentisme". Per Albiol, l'emissió de la manifestació només servia per "seguir aprofundint en la divisió" dels catalans. Aquell mateix dia, la Junta Electoral de Barcelona va desestimar la pretensió del PP.

 

Anar al contingut