Tomàs Molina i Laia Servera presentaran la cavalcada de Reis de TV3 des de Vic

Tomàs Molina i Laia Servera presentaran la cavalcada de Reis de TV3 des de Vic
Hi participaran personatges del Super3

Tomàs Molina i Laia Servera presentaran la cavalcada de Reis de TV3 des de Vic

Redacció Actualitzat

TV3 transmetrà la cavalcada de Reis des de la ciutat de Vic, el 5 de gener. El meteoròleg de TV3 Tomàs Molina i l'editora del programa "InfoK" del canal Super3, Laia Servera, seran els encarregats d'explicar tot el que passarà la vigília de Reis pels carrers de la capital d'Osona.

El 5 de gener, TV3 oferirà en directe el recorregut de la cavalcada de Reis de Vic, una de les més singulars de Catalunya, que enguany arriba a la 74a edició. L'arribada dels Reis d'Orient a la capital d'Osona i el recorregut per la ciutat, l'explicaran Tomàs Molina, meteoròleg de TV3 i director i presentador del programa "Espai Terra", i Laia Servera, editora i presentadora de l'espai "InfoK" del canal Super3. La cavalcada està produïda per l'Àrea d'Infantils i Juvenils de TV3 i comptarà amb la participació d'alguns dels personatges del canal Super3.
 

 

El foc i la tradició són molt presents en la cavalcada reial de Vic, que estarà formada per dotze carrosses i que comptarà amb la participació de més de 800 persones per formar prop d'un quilòmetre de seguici. Al llarg de la rua hi haurà tres cavalls amb l'heràldica vigatana, el Cavaller de Corpus amb la bandera de la ciutat i dos heralds amb trompetes i dalmàtiques carmesines, color de goig. A més, hi haurà el carro que recull els xumets que entreguen els més menuts, el braser de l'espígol, fanalers reials, els teiers que il·luminaran la nit cremant quatre tones de llenya de pi per donar calor i color a la ciutat de Vic, i ajudants dels Reis que repartiran una tona i mitja de caramels al llarg de tot el recorregut.
 

 

La desfilada començarà al passeig de la Generalitat i acabarà a la plaça Major de Vic, on es preveu que es concentrin unes 15.000 persones; un fet que converteix la cavalcada en un dels esdeveniments més multitudinaris que viu aquesta plaça, tan coneguda a Catalunya gràcies a la càmera d'"El temps" de TV3. La rebuda al balcó de l'Ajuntament anirà a càrrec de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i tot seguit el rei Melcior adreçarà unes paraules als ciutadans.