Sant Joan Despí

Tomàs Molina al xat del 3cat24: "Estic avorrit de dir que fa sol"

El meteoròleg de TV3 Tomàs Molina ha estat més d'una hora amb els usuaris del 3cat24.cat a través d'un xat en què, un cop més, s'ha posat de manifest l'afició dels catalans per la meteorologia. S'ha parlat del canvi climàtic, de la sequera, de pronòstics i fins i tot hi ha hagut intents d'entrar més a fons en la vida personal de Molina. D'entre totes les respostes de l'home del temps, en destaquem una: "No estic content quan parlo de sol... estic avorrit".

Actualitzat
Tomàs Molina responia així a una pregunta de "Gràcia" en què es lamentava que totes les pertorbacions passen de llarg a Catalunya i només descarreguen aigua al País Valencià i a les Balears. Molina ha parlat força estona de la sequera que viu el país els últims temps i no ha dubtat a qualificar la situació de "terrible". Admet que el canvi climàtic és una evidència i el meteoròleg proposa "adaptar-se al que ve" perquè la falta de pluja actual és "un reflex del que passarà en el futur".

El pessimisme, però, no ha acaparat totes les reflexions del científic. Tomàs Molina sap que el mes de març acostuma a donar algun "ensurt" i, per tant, no descarta que fins i tot hi hagi nevades quan tots ens pensem que la primavera ja és aquí. El que no s'ha atrevit a pronosticar és el temps que farà en un termini més curt de temps ja que, segons diu, els pronòstics no són fiables a més d'una setmana vista.

Les consideracions de Molina han estat molt comentades pels usuaris del xat del 3cat24, i és que l'afició per la meteorologia al nostre país és una realitat cada cop més efervescent. Tomàs Molina ho sap perfectament, i afegeix que fins i tot la majoria d'homes del temps dels mitjans de comunicació de tot l'Estat són catalans. En aquest sentit, ha respost un usuari que li preguntava què havia de fer per ser home del temps, i amb ironia li ha respost: "Ser guapo... això és el primer ;-D".

I en aquest ambient distès també hi ha hagut temps per preguntes més agosarades. La que li ha fet la "Tonasefa3" demanant-li, sense embuts, la seva adreça de messenger. Molina ha admès que no en té, que és de la "vella escola", i que a casa seva només en tenen els seus fills. El Tomàs tampoc ha volgut donar-la.

El xat es pot consultar clicant aquest enllaç que us portarà a la transcripció íntegra de l'experiència que el 3cat24.cat ha brindat tant al Tomàs Molina com als seus usuaris.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut