Madrid

Tomás Gómez s'imposa a Trinidad Jiménez en les primàries del Partit Socialista de Madrid

El líder del Partit Socialista de Madrid, Tomás Gómez, s'ha imposat a la ministra de Sanitat i candidata de José Luis Rodríguez Zapatero en les eleccions primàries dels socialistes madrilenys que s'han fet aquest diumenge. Gómez ha obtingut el 52% dels vots, mentre que la ministra de Sanitat s'ha quedat amb el 48% dels sufragis. Els resultats, que s'han conegut poc abans de dos quarts de deu del vespre, suposen un revés per al president del govern espanyol. La participació ha estat del 70%.

Actualitzat
El líder del PSM, Tomás Gómez, serà el rival d'Esperanza Aguirre, del PP, per la presidència de la comunitat de Madrid en les eleccions que tindran lloc al maig vinent. Gómez no tenia el suport de la cúpula del partit però s'ha imposat a la ministra de Sanitat i candidata de Zapatero per 558 vots. Les eleccions primàries s'han celebrat diumenge amb un 70% de participació dels 18.000 militants que estaven convocats. Gómez ha rebut el 52% dels vots, desbancant així Trinidad Jiménez, que s'ha quedat amb el 42% dels vots.

Un cop ha conegut la victòria, Tomás Gómez ha dit en la seva compareixença que "ja no són una opció o una altra" sinó que treballaran tots junts, "som un equip", ha dit.

Tot i que Tomás no era el candidat de Zapatero, el president del govern ha trucat a Gómez per felicitar-lo. Trinidad també l'ha volgut felicitar, tant personalment com trucant-li, també. I a la seva pàgina web, Trinipuede, ha reconegut la derrota. Trinidad Jiménez ha agrait a tothom que li ha donat suport tot aquest temps amb la seva feina, i ha dit que a partir d'ara qui ha de guanyar "és Madrid". Ha dit que ara Tomás Gómez és també el seu candidat, "l'únic candidat" i que treballaran junts per guanyar Esperanza Aguirre la primavera que ve.

La lluita per liderar el partit socialista madrileny va començar a l'agost. Zapatero va posar en dubte la confiança del partit en l'actual secretari general del PSM, Tomás Gómez, i apuntava a Trinidad Jiménez com la rival més forta davant Esperanza Aguirre. S'evidenciava així que la ministra de Sanitat és la preferida per Ferraz, amb el suport de la majoria de l'executiva federal socialista. Gómez hi va respondre autoproclamant-se el candidat de les bases del partit.

La primera batalla entre els dos candidats va ser en la presentació dels avals, i la va guanyar Gómez, que en va reunir 800 més que la ministra. En els actes de tancament de campanya, tots dos han promès formar un equip guanyador per derrotar-la.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut