El pianista Jesús Sánchez i el seu acompanyant Martín interpretant una peça
El pianista Jesús Sánchez i el seu acompanyant Martín interpretant una peça a mans i peus (ACN / Carla Mallol)

Tocar el piano amb els peus: la tenacitat de Jesús Sánchez, que va néixer sense braços

Aquest pianista colombià és capaç d'arrencar ritmes tocant amb els dits dels peus i ha estat convidat al concurs Maria Canals

El pianista colombià Jesús Sánchez ha estat un dels protagonistes de la presentació d'una nova edició del Concurs Internacional Maria Canals. Sánchez va néixer sense braços, però això no li ha impedit aprendre a tocar el piano. 

Ell mateix explica que ha desenvolupat un talent extraordinari amb els peus i la boca. El secret? Constància, disciplina i capacitat de resiliència davant la vida.

És un apassionat de la música clàssica i el procés de poder tocar bé el piano amb tots els dits dels peus --diu-- encara està en marxa: "És una pràctica constant".

"No vull que això tingui mèrit només perquè toco amb els peus, vull que tingui mèrit perquè toco bé, perquè hi ha qualitat"

En aquest vídeo el podeu veure i sentir tocar:


L'altra gran passió de Jesús Sánchez és la pintura. És paisatgista, especialitzat sobretot en aquarel·la, una disciplina que li permet desenvolupar destresa amb peus i boca.

Un concert per a mans i peus

El seu "Concert per a mans i peus", acompanyat amb les mans pel també pianista Martín Caló, està inclòs al programa "Maria Canals Integra", que s'impulsa per promoure la inclusió de persones amb diversitat funcional al món del piano. 

Gràcies a aquesta iniciativa es distribuiran pianos de cua a diverses escoles d'educació especial per a les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de conducta, així com en presons on els interns podran tocar lliurement el piano.

Una iniciativa que segons Sánchez és fonamental per "promocionar l'art com a mitjà terapèutic per enfortir, mentre que les limitacions es troben en la manera de pensar i veure la vida".

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut