Ximo Puig anuncia el toc de queda entre la mitjanit i les sis del matí fins al 9 de desembre (EFE)
Ximo Puig anuncia el toc de queda entre la mitjanit i les sis del matí fins al 9 de desembre (EFE)
València

Toc de queda al País Valencià fins al desembre i avís als joves: "Prou irresponsabilitat"

El president de la Comunitat Valenciana demana a la resta de presidents autonòmics que donin suport a l'estat d'alarma: "No podem estar més pendents dels tribunals que dels hospitals"

Actualitzat

El País Valencià és el primer territori de l'Estat on s'ha decretat un toc de queda amb restricció de mobilitat nocturna entre la mitjanit i les sis del matí. Estarà en vigor, com a mínim, fins al 9 de desembre.

El govern valencià ha anunciat el toc de queda abans que es reuneixi diumenge el Consell de Ministres, que està previst que aprovi l'estat d'alarma.

El toc de queda entra en vigor a la una de la matinada d'aquest diumenge en tot el territori de la comunitat. A més, es limiten a un màxim de sis persones les reunions socials, es prohibeix el consum a les barres dels bars i restaurants (però continuen oberts i servint en taula).

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha afegit aquest dissabte a la petició de decretar l'estat d'alarma que van fer ahir altres comunitats autònomes com Astúries, el País Basc, Extremadura, la Rioja o Navarra.

Puig ha demanat als ciutadans un "canvi de xip" davant la Covid perquè no es pot perdre "ni un sol dia" davant el "risc imminent, innegable i extraordinari per a la població". Ha posat especial èmfasi en la població més jove, a qui ha instat a acatar les normes i a acabar amb les irresponsabilitats. Ha recordat als joves que "per sobre de totes les normes hi ha la corresponsabilitat de cadascú", però també els ha dit que ell manté la confiança en aquest col·lectiu:

"Prou ja d'irresponsabilitats que posen en risc la gent gran, els col·lectius vulnerables, el personal sanitari. Prou d'irresponsabilitats aïllades davant una societat que, en la immensa majoria, està fent un esforç enorme."

 

El president de la Generalitat Valenciana ha demanat "patriotisme cívic" per arribar al Nadal en les millors condicions socials i per no escanyar l'economia i la vida quotidiana "amb altres mesures que ningú desitja".

Els últims tres mesos la Conselleria de Justícia valenciana ha rebut 20.000 propostes de sanció per incompliments de les normes de prevenció davant la Covid. Segons ha explicat Ximo Puig el 90% d'aquestes denúncies han estat per reunions socials i per festes fetes a xalets i cases de camp sense respectar la normativa contra el coronavirus.

Suport a l'estat d'alarma

Ximo Puig ha demanat a la resta de presidents autonòmics i a les forces parlamentàries que secundin l'estat d'alarma "abans que sigui massa tard". Ha remarcat que els governs autonòmics ara no poden "estar més pendents dels tribunals que dels hospitals", en referència a les mesures restrictives de moviments que han tombat alguns tribunals superiors perquè vulneraven drets fonamentals.

"No centrifuguem la responsabilitat. Ni governs, ni oposicions. No és temps de discussions, sinó de solucions. Fins que arribi una resposta conjunta, la Comunitat Valenciana no es quedarà esperant."

 

 

ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus País Valencià
Anar al contingut