Interior de l'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell
Interior de l'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell

Toc d'atenció d'Ensenyament a un institut de la Seu d'Urgell per haver instal·lat càmeres de vigilància en algunes aules

El departament demana explicacions i diu que la mesura només es pot aplicar com a mesura excepcional

RedaccióActualitzat
El Departament d'Ensenyament ha demanat a l'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell que justifiqui la instal·lació de càmeres en algunes aules del centre. Segons Ensenyament, s'han d'esgotar totes les vies alternatives abans d'arribar a una mesura excepcional com aquesta que pot atemptar contra la llibertat dels estudiants.

Des de fa anys, al centre funcionen càmeres de vigilància tant a l'exterior com als passadissos i espais comuns, unes càmeres que, segons la direcció, han evitat bretolades i han permès aclarir algunes baralles i conflictes entre alumnes. El sistema de videovigilància s'ha anat ampliant a les aules d'informàtica i al laboratori, i ara l'equip docent ho vol estendre a altres aules conflictives.

Al departament no li consta que aquest sigui un institut conflictiu i afegeix que la videovigilància només es podria aplicar com una mesura excepcional amb una finalitat molt concretat i, a més, hauria de ser temporal i tenir el vistiplau de pares i alumnes.
Anar al contingut