Un dels autobusos urbans de Barcelona (Foto: ACN)
Un dels autobusos urbans de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

TMB planteja un ERO temporal o congelar els sous a 4.200 treballadors

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha plantejat als sindicats de l'empresa congelar el salari als 4.200 treballadors dels autobusos si no volen afrontar un ERO temporal, segons han informat els representants sindicals. Els set sindicats amb representació a TMB han rebutjat una reducció de plantilla i també l'"excessiu" increment de preus que ha entrat en vigor aquest any. Després de dues reunions amb l'empresa per estudiar com es poden reduir costos, els sindicats han anunciat que no pensen anar a cap més trobada. Fonts de TMB ho han lamentat i han admès que, si no s'arriba a cap acord, no descarten que es presenti un expedient de regulació d'ocupació.

RedaccióActualitzat
Els sindicats ACAT, ACTUB, CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT han demanat la dimissió de "tota la direcció" de TMB i que es respecti el conveni col·lectiu vigent.

A més, la CGT i la UGT han denunciat que la congelació de sou suposarà un estalvi de 14 milions d'euros, una xifra molt inferior als 120 milions que, segons diuen, costen els serveis externalitzats. A més, critiquen que no es digui res sobre els sous i les primes dels directius.

Fonts de l'empresa han assegurat que "si no hi ha solució pactada es farà un ERO" i han argumentat que, fins ara, les retallades només han afectat el personal fora de conveni. La UGT, en canvi, manté que els treballadors ja van assumir una reducció de jornada anual de 89 hores, que suposa una rebaixa salarial de 2.000 euros anuals.
Anar al contingut