Un metro de Barcelona en una estació

TMB haurà de pagar 900.000 euros a la víctima d'una agressió al metro

La sentència del TSJC considera que l'empresa responsable del metro no tenia vigilants i no va complir el deure de vetllar per la seguretat dels usuaris

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat TMB a indemnitzar amb 900.000 euros la víctima d'una agressió al metro, un home de 45 anys que va acabar en cadira de rodes i té reconeguda la incapacitat permanent absoluta. Va ser fa cinc anys en un vagó a l'estació del Bogatell.

La sentència considera que l'empresa, com a titular del Metro de Barcelona, va infringir el seu deure de vetllar per la seguretat dels usuaris. Explica que TMB va "propiciar o afavorir" el delicte perquè no hi havia vigilants, que haurien pogut detenir els agressors, que van entrar al metro sense validar bitllet:

"Aquests haurien estat interceptats físicament pels vigilants i ja no haurien pogut pujar al vagó, i d'aquesta manera ja no haurien pogut causar lesions agreujades a la víctima a l'interior del vagó"

La sentència afegeix que no només a Bogatell, sinó a moltes estacions de la línia 4, no hi havia cap vigilant. Diu també que la central de seguretat de TMB no podia veure les imatges de les càmeres en temps real. Només les podia veure el conductor.

La sala civil i penal del TSJC ha desestimat els recursos dels tres agressors, condemnats a set anys i mig de presó, i ha estimat en canvi els de la Fiscalia i l'acusació particular, que van apel·lar contra la decisió de l'Audiència de Barcelona d'absoldre Transports Metropolitans de Barcelona com a responsable civil subsidiària.


Agressió brutal

L'agressió va ser la matinada del 26 de juny del 2016 a l'estació de metro de Bogatell. Tres homes, acompanyats de sis persones més, van clavar una pallissa brutal a un viatger. Els van detenir a l'agost, després d'identificar-los a partir de les imatges de videovigilància.

El grup va començar a molestar l'home sense que ell els digués res, i després el van envoltar i li van clavar puntades i cops de puny a diverses parts del cos fins que va caure de genolls a terra, on el van continuar agredint.

Quan el metro va arribar a l'estació de Besòs, van deixar de clavar-li cops i l'home va aprofitar per sortir del vagó i va aconseguir arribar fins al vestíbul, on va caure a terra i va ser atès pels Mossos d'Esquadra i els serveis mèdics.

El van deixar parcialment sense visió en un ull i ha de fer servir caminador a casa i cadira de rodes quan va pel carrer.

ARXIVAT A:
Metro
Anar al contingut