TMB decreta serveis mínims per a bus i metro només del 25% en hores punta

Els sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i Intersindical Alternativa per Catalunya (IAC) han convocat una vaga general contra "la repressió i la vulneració de drets fonamentals" a Catalunya

Actualitzat

Transports Metropolitans de Barcelona ha anunciat els serveis mínims previstos per aquest dimarts amb motiu de la vaga general convocada contra la repressió i la vulneració dels drets fonamentals a Catalunya.

TMB ha previst que el bus i el metro funcionin en situació de serveis mínims i circulin un 25% dels efectius de transport de 6.30 a 9.30 i de 17.00 a 20.00. En la resta de franges, no hi haurà servei.

 

Serveis mínims decretats per la Generalitat

La Generalitat els va dictar la setmana passada per garantir els serveis essencials en tots els àmbits, però, sobretot, als serveis sanitaris, l'educació i el transport públic.

S'han fixat serveis mínims del 33% a Rodalies Renfe i del 50% a Ferrocarrils de la Generalitat en hores punta i del 25% la resta d'horaris.

En sanitat s'hauran de garantir les urgències i les operacions que no es puguin ajornar i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. A les escoles no universitàries s'ha fixat un mínim de plantilla.

A justícia s'estableixen serveis mínims del 100% del personal adscrit als jutjats de guàrdia i es garanteix la presència de treballadors al TSJC i als jutjats d'instrucció i penals.

Convocada per sindicats minoritaris

Els sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i Intersindical Alternativa per Catalunya (IAC) han convocat una vaga general contra "la repressió i la vulneració de drets fonamentals" a Catalunya. Malgrat que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, no secunden la convocatòria, la forta representativitat del sindicat CGT al metro de Barcelona pot fer que el comitè s'adhereixi a la vaga.

L'ensenyament a l'escola pública també pot veure's afectat per la vaga, perquè USTEC, un sindicat amb pes en l'àmbit educatiu, és un dels que estan agrupats a Intersindical Alternativa de Catalunya. Altres sectors on pot tenir incidència la vaga són el sanitari i el de presons, on el sindicat CATAC té força representació.
Anar al contingut