Un dels autobusos urbans de Barcelona (Foto: ACN)
Un dels autobusos urbans de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

TMB anuncia que congelarà el sou als treballadors i els sindicats ja auguren mobilitzacions

Un altre conflicte laboral, aquest cop a TMB. La companyia ha comunicat als treballadors que els haurà de congelar el sou per poder tirar endavant el seu pla d'ajustament. Els comitès d'empresa tant dels treballadors del metro com els de l'autobús ja han dit que no volen ni sentir a parlar de retallades, EROs ni cap mesura que suposi perdre poder adquisitiu.

RedaccióActualitzat
Transports Metropolitans de Barcelona ha de retallar 56 milions de despesa. Bona part de l'estalvi, segons la companyia, s'aconseguirà reduint partides en comunicació, publicitat i diversos projectes de TMB. Però dels 56 milions d'estalvi, volen retallar-ne 28 de la massa salarial. És per això que la direcció ha proposat als treballadors una congelació salarial, una mesura que els sindicats rebutgen del tot.

Aquest dilluns s'havia de fer una reunió entre TMB i el comitè d'empresa dels treballadors del metro que finalment no s'ha celebrat. La suspensió de la trobada ha provocat una protesta espontània. Segons José Ángel Ciércoles, del sindicat majoritari CGT,  "en veure l'actitud de l'empresa, que s'amagava, els treballadors han decidit desplaçar-se fins a plaça de Sant Jaume per explicar la seva situació a l'alcalde".

Aquest dimarts els comitès d'empresa de Metro i Autobús es reuniran conjuntament per veure quines actuacions emprenen. Però Miguel Ángel Arias, president del comitè d'empresa dels treballadors d'autobusos, ja ha avançat que hi haurà mobilitzacions de protesta. A més, ha emplaçat la direcció a fer una anàlisi exhaustiva per veure com es gasten diners.

Els responsables de TMB han recordat que la Generalitat obligarà totes les empreses que reben subvencions públiques a reduir la despesa salarial, en la mateixa proporció que s'ha fet a la resta de funcionaris i treballadors públics.
Anar al contingut