Uralita al metro
Uralita al metro

TMB analitzarà 26 estacions del Metro per detectar-hi possibles restes d'amiant

Es prendran mostres de l'aire a les parades i túnels i es faran revisions mèdiques a més de 400 treballadors de l'empresa que ja estan jubilats

Actualitzat

Transports Metropolitans de Barcelona analitzarà l'aire de 26 estacions del metro i de diversos túnels per determinar la possible presència de restes de fibra d'amiant.

L'Agència de Salut Pública tutelarà el mostreig que farà un grup d'experts amb les últimes tècniques científiques. Les mostres s'analitzaran tant aquí com en un laboratori francès.

El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, ha concretat l'abast de la mesura:

 

"Estem pensant de fer-ho amb les 26 estacions que poden ser més representatives o que puguin tenir un contrast més efectiu. I estem pensant també de fer-ho en túnels amb exposicions llagues. Estarem prenent mesures entre 8 i 24 hores, que són més exigents que les que havíem fet fins ara."

 

De les revisions mèdiques que TMB ha fet al personal que ha pogut estar en contacte amb l'amiant, s'han diagnosticat 22 casos d'afeccions pulmonars que no són greus. N'hi ha dos que estan de baixa i en observació per si se'ls reconeix com a malaltia professional.

La companyia també ha ofert revisions voluntàries als treballadors que no han estat mai exposats a aquest material, i ara les ampliarà a 418 treballadors que ja estan jubilats.

TMB té una flota de 171 combois, i en 42 s'hi va detectar amiant emprat en una pintura antisoroll. L'empresa ja ha licitat la compra de 42 unitats noves per substituir-los. TMB manté que per retirar tot l'amiant de la xarxa de metro caldrien entre tres o quatre anys.

 

Enric Cañas, conseller delegat de TMB

 

Denunciat un cas d'asbestosi


La presència d'amiant a les instal·lacions i el material del Metro va ser el motiu de la vaga que els treballadors van fer durant el Mobile World Congress.

Els sindicats acusen TMB d'amagar informació i asseguren que l'afectació és molt més gran del que diu l'empresa. La setmana passada, el comitè d'empresa va denunciar el primer cas d'asbestosi provocada per l'amiant en un treballador en actiu.

Els treballadors del metro celebraran una assemblea dijous d'aquesta setmana per decidir si convoquen una altra vaga contra la gestió de l'empresa en la crisi de l'amiant.

ARXIVAT A:
AmiantSalut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut