Toni Comín, Carles Puigdemont i Clara Ponsatí en una imatge d'arxiu (ACN/Natàlia Segura)

El TJUE retorna cautelarment la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

Aquesta immunitat cautelar dels eurodiputats arribarà fins al judici en el qual el Tribunal de Justícia de la Unió Europea haurà de decidir sobre les euroordres plantejades pel jutge Pablo Llarena

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) acaba de retornar de manera cautelar la immunitat com a eurodiputats a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. La immunitat els va ser retirada el 9 de març per votació del Parlament Europeu.

A la interlocutòria, l'alt tribunal ha acceptat els arguments del recurs presentat per la defensa, després que Puigdemont fos detingut el novembre de l'any passat durant una visita a l'Alguer. El tribunal diu que el fet que no hagin estat detinguts fins ara "no significa que no puguin ser detinguts ara".

Aquesta detenció ha pesat en la decisió del Tribunal, que la qualifica de "dany irreparable", com també la possible parcialitat del comitè del Parlament Europeu que tracta els processos d'immunitat, presidit per Adrián Vázquez, de Ciutadans.

Aquesta immunitat cautelar dels eurodiputats arribarà fins al judici en el qual el Tribunal de Justícia de la Unió Europea haurà de decidir sobre les euroordres plantejades pel jutge Pablo Llarena.

ARXIVAT A:
Procés catalàParlament EuropeuCarles PuigdemontToni ComínClara PonsatíPablo Llarena
Anar al contingut