Eleccions 28-N

El videojoc del PP, amb Sánchez-Camacho disparant contra immigrants i símbols independentistes, obre la polèmica

El controvertit videojoc electoral del PP, amb la candidata Alícia Sánchez-Camacho disparant contra els problemes de Catalunya, ha comportat el rebuig de la majoria dels seus contrincants. Entre altres objectius, hi havia immigrants i banderes independentistes. I ara els populars reformaran el joc.

Actualitzat
El presidenciable de CiU, Artur Mas, entén que al PP li acabarà retornant en contra aquesta estratègia amb el tracte de la immigració: "Qui juga amb foc s'acaba cremant. I em sembla que el PP faria molt bé d'oblidar-se d'aquests videojocs, d'aquestes rectificacions contínues. Perquè si l'han vessada, l'han vessada. Si se'ls hi ha anat la mà, se'ls hi ha anat la mà. I que facin marxa enrere i que deixin de furgar en un tema que és material especialment sensible."

La número 2 de la llista del PSC, Montserrat Tura, veu increïble que el PP frivolitzi amb qüestions com la immigració, que és inadmissible que amb els temes greus de la societat el Partit Popular en faci videojocs que, a més a més, inciten a la violència i a l'eliminació del que és diferent o dels que no són com ells. "Rebutgem que es vulgui utilitzar la violència o l'eliminació del que és diferent, o la persecució de la gent pel sol fet de ser diferent, que és el que fa el PP", assegura.

Al marge d'aquesta qüestió, el candidat d'ERC Joan Puigcercós, entén que un acord postelectoral entre els dos partits grans no convé al país: "A mi em fa l'efecte que no és precisament desitjable. En tot cas ho decidirà la gent, i és un acord ben legítim. Jo crec que la sociovergència és legítima, només faltaria. Però no crec que sigui l'instrument més important per fer avançar el país."

L'autora del controvertit videojoc, Alícia Sánchez-Camacho, demana no exagerar el contingut de les imatges i ja anuncia retocs: "És simplement un joc, no li donem més importància que la que té. És un joc en què s'envien idees i en què s'han necessitat uns ajustos tècnics que s'han fet."

D'altra banda, Joan Herrera, d'ICV, fa propostes de més transparència per acabar amb les sospites de corrupció: "Jo insto la resta de candidats a fer públic el patrimoni, però no per quan hi entrem, sinó també per quan en sortim. Perquè això el que fa és legitimar la democràcia i evidenciar que tots tenim servitud pública."

I Albert Rivera, de Ciutadans, demana al PP que recordi les seves lleis d'immigració: "El vídeo que no porta enlloc, i a mi el que m'agradaria veure és el PP fent autocrítica del que van fer fins al 2004."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut