Barcelona

El nou curs arrencarà amb 1,2 milions d'alumnes, la xifra més alta en 21 anys

Més d'1,2 milions d'alumnes començaran el curs a partir de dimarts que ve, 7 de setembre. Les matriculacions han augmentat en 27.000 alumnes respecte a l'any passat i han fet arribar la xifra d'alumnes al nivell més alt dels últims 21 anys. Això, tot i que l'arribada d'alumnes immigrants ha baixat. Des del curs 1989-1990 que no hi havia una dada d'escolaritat tan alta. Un dels increments més importants es registra en les matriculacions a Formació Professional, que aquest any acull 120.000 matriculats nous. El curs 2010-2011 està marcat per l'avançament de la data d'inici i per la setmana blanca de vacances que els alumnes tindran al març.

Actualitzat
Aquest any s'han matriculat un total d'1.241.958 estudiants, uns 27.000 més que el curs passat. Amb el nombre d'alumnes també augmenta aquest curs el total de docents. Les matriculacions han pujat sobretot els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius que havien abandonat els estudis en acabar l'ESO i ara tornen a estudiar.

El nombre d'alumnes estrangers s'ha estabilitzat, amb tendència a la baixa, a causa de la situació econòmica, que ha provocat la frenada de la immigració. La majoria dels alumnes de Catalunya, el 65%, estudiaran en centres públics; és a dir, dues de cada tres famílies han triat l'ensenyament públic.

Una setmana abans

La setmana que ve, concretament dimarts dia 7, comença el curs escolar, un curs marcat pel nou calendari. Els alumnes catalans comencen les classes una setmana abans del que es feia habitualment i, a més, tindran una setmana de vacances al mes de març. El nou curs també arriba marcat per un nombre més alt d'alumnes i per una davallada de les matriculacions d'estudiants estrangers respecte a l'any passat. Pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, el nou calendari escolar serà millor que l'anterior, perquè comportarà una distribució més òptima del temps educatiu i del lleure dels estudiants.

Maragall es felicita

"Vacances no tan llargues, i períodes lectius no tan intensos
. D'això es tracta", ha dit Maragall. El conseller d'Educació ha indicat que el nou calendari escolar, que implica començar curs dimarts que ve, dia 7, ajudarà a "servir millor l'educació dels nostres infants".

Ernest Maragall ha reconegut que l'avançament d'una setmana l'inici de curs "demana esforços d'adaptació del conjunt de la societat, de les mateixes famílies i primer que ningú de l'administració".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut