Zimbabue

Zimbabue emet un nou bitllet de 100.000 milions de dòlars zimbabuesos per fer front a la inflació

El banc central de Zimbabue ha emès un nou bitllet de 100.000 milions de dòlars zimbabuesos per fer front a la forta inflació. El bitllet, que es posarà en circulació dilluns, servirà perquè els consumidors no hagin de seguir carregant la gran quantitat de bitllets que necessiten per comprar, per exemple, una barra de pa. I és que, en realitat, el valor real d'aquests bitllets és de només tres euros.

Actualitzat

Treure un bitllet de cent mil milions de dòlars zimbabuesos és la solució que ha trobat el banc central del país per facilitar les compres diàries tot i l'exagerada inflació, que s'ha enfilat fins a dos milions per cent. Això havia fet que els consumidors, per pujar a l'autobús o comprar el pa s'haguessin d'omplir la butxaca amb una gran quantitat de bitllets. Al fons, es tracta només d'una mesura per facilitar la compravenda.

El naixement d'aquest bitllet no ha passat desapercebut per als col·leccionistes de tot el món. De fet, ja s'està revenent a internet, això sí, a un preu menys pompós. Per 50 euros es pot comprar un bitllet que, en el seu valor real, val poc més de tres euros -segons la tarifa oficial - i seixanta cèntims al mercat negre.

Anar al contingut